Partnership Vionq en Textkernel met oog op AFAS

0
116

Vionq, partner van AFAS Software, is met Textkernel, specialist in semantische recruitmenttechnologie, een partnership aangegaan.

Het doel is één totaaloplossing op het gebied van recruitment te bieden aan AFAS-gebruikers.

Hierbij richt de samenwerking zich op recruitment-/detacheringsbedrijven enerzijds en bedrijven met een corporate recruitment-/HRM-afdeling anderzijds. 

Textkernel levert diverse technologiecomponenten, zoals automatische cv-verwerking en semantisch zoeken en matchen van cv’s en vacatures, die het recruitmentproces efficiënter maken. In samenwerking met Vionq wordt de software van Textkernel gekoppeld aan de ERP software van AFAS. Dit zorgt voor koppeling van de recruitmentactiviteiten (front-office) met de back-office processen.

Het vinden van talent passend bij de bedrijfsdoelstellingen is een toenemende uitdaging, voor zowel bedrijven in de detachering/recruitment als voor corporate recruitment.

© x-noize.nl
© x-noize.nl

“Snelheid en de kwaliteit van ‘de match’ worden steeds belangrijker, een domein waar extra tooling het verschil gaat maken in de toekomst”, zegt Joep Thewissen, algemeen directeur bij Vionq. “Textkernel’s technologie stelt de AFAS-gebruiker in staat om door middel van semantisch zoeken veel sneller de juiste kandidaten te vinden. Met één druk op de knop kan een kandidaat bijvoorbeeld worden omgezet in een medewerker in AFAS. Hierdoor loopt het hele proces efficiënter”, concludeert Joep Thewissen van Vionq.

“Het inzetten van Textkernel’s technologie in de ERP software van AFAS sluit naadloos aan bij onze filosofie om onze technologie zo breed mogelijk beschikbaar te maken. De koppeling is in volle gang en de eerste gebruikers gaan later dit jaar live”, zegt Gerard Mulder, CCO van Textkernel.

Bron: Textkernel, 11 augustus 2016