"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

PageGroup Q3 2019 omzetgroei 2,1 procent

PageGroup rapporteert over het derde kwartaal een omzetgroei van 2,1%. Vergeleken met het tweede kwartaal van dit jaar is de omzet afgenomen.

Per regio zijn de verschillen groot. In de EMEA werd een gemiddelde omzetgroei bereikt in constante valuta van 5,6%. In Frankrijk steeg de omzet met 2%, in Duitsland met 16%. In het VK daalde de omzet met -4% als gevolg van de onzekerheid omtrent de Brexit; deze omzetdaling betrof zowel Michael Page als Page Personnel. In de VS trok de omzet sterk aan (+13%) evenals in Latijns-Amerika (met name in Brazilië en Mexico). Ook in India steeg de omzet. In Asia Pacific (waaronder ‘Greater China’ en Australië) daalde de omzet met -8,1%, onder invloed van politieke en economische ontwikkelingen.

PageGroup Q3 2019, omzetgroei per regio

Bemiddeling voor flexibel dan vast personeel
PageGroup zag de bemiddeling van flexibel personeel wereldwijd gemiddeld met 8,3% stijgen, terwijl de werving en selectie voor vaste dienstverbanden nauwelijks toenam (0.1%), hoewel dit laatste traditioneel de belangrijkste focus is in de dienstverlening.

Per vakgebied blijkt dat de inzet van financiële professionals het meest is gestegen. De vraag naar medewerkers in de dienstensector, zoals juridische medewerkers, zorg-, techniek-, HR- en office-medewerkers steeg ook. Wereldwijd is de vraag naar medewerkers voor de maakindustrie gedaald volgens deze kwartaalupdate.

PageGroup Q3 2019, omzet per vakgebied

Bron: PageGroup, 8 oktober 2019

Over PageGroup
Welke dienstverlening en welke merken voert PageGroup? En wie zijn wereldwijd de concurrenten in deze markt? Zie bijgaand schema (bron PageGroup).

PageGroup positionering in de markt

Zie ook
PageGroup Q2 2019: groei 7,4%

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.