‘Overname LinkedIn door Microsoft niet bedreigend voor niche spelers’

0
59

microsoft linkedin

De overname van LinkedIn door Microsoft zal volgens experts geen invloed hebben op nichespelers in de recruitmenttechnologie.

Maandag werd de overname bekendgemaakt.

Monopolie
Voormalig LinkedIn medewerker en huidig marketeer bij Lever, Leela Srinivasan, gelooft niet dat één partij de hele markt kan overnemen. “Ik begrijp waarom bedrijven in hun dienstverlening alles voor iedereen tegelijkertijd proberen te doen, maar in de praktijk blijkt dat vaak erg lastig. Bovendien is de recruitmentmarkt erg complex en specialistisch.”

Concurreren
Felix Wetzel, hoofd marketing bij Talenetic, verwacht dat er niet veel zal veranderen op korte termijn. Hij beweert dat de overname vooral een strategische zet is geweest van de technologiegigant, om op een macroniveau de concurrentiestrijd aan te gaan. “Microsoft heeft LinkedIn om andere redenen gekocht. Ik denk hoofdzakelijk om te concurreren met Google.”

Andere reden voor overname: beloning LinkedIn personeel
“16 procent van de aandelenomzet gaan naar het personeel van LinkedIn. Toen de beurskoers van LinkedIn inklapte, ontstond het risico dat medewerkers weg zouden lopen. Nu is het alsnog kassa voor de insiders.” Dat meldt Gerben van der Marel, FD, die verwijst naar een column van Andrew Ross Sorkin in de New York Times.

Bron: Recruiter, 14 juni 2016