Oprichting BPF Kenniscentrum

0
91

Nederlands Pensioenbureau, Van Riel & Feyli Advocaten en Bij Bouma Advies hebben BPF Kenniscentrum opgericht.

De drie partijen voorzien daarmee in de behoefte van ondernemingen en bedrijfsadviseurs aan een centrale plaats waar specifieke kennis over bedrijfstakpensioenfondsen aanwezig is.

Het BPF Kenniscentrum gaat vanaf januari 2017 adviseurs opleiden en certificeren. Daarnaast wordt t.b.v. accountants die jaarrekeningen controleren voor hun cliƫnten een BPF-werkingssfeer verklaring gegeven.

Kennis van bedrijfstakpensioenfondsen
Circa 30.000 ondernemingen zullen in de komende jaren verplicht worden aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds, vaak met terugwerkende kracht van vele jaren. Dit betekent een bijzonder juridische problematiek met enorme consequenties voor ondernemingen, soms met een faillissement tot gevolg.

Eigen expertise
De drie partijen die BPF Kenniscentrum hebben opgericht brengen ieder hun eigen expertise in. Nederlands Pensioenbureau is specialist op het terrein van werkingssfeeronderzoeken en actuariĆ«le berekeningen. Van Riel & Feyli Advocaten beschikt over kennis van caoā€™s, de implementatie daarvan binnen ondernemingen en overige juridische aanpassingen die nodig zijn als gevolg van een aansluiting. Bij Bouma Advies is ā€˜mediatorā€™ bij conflicten met bedrijfstakpensioenfondsen.
BPF Kenniscentrum ondersteunt externe bedrijfsadviseurs door middel van een praktische helpdesk en waar nodig ook met het uitwerken van dossiers.

Bron: Van Riel & Feyli advocaten, 11 januari 2017