Opleiding voor operators kost bedrijven niets in Flex-Bedrijfsschool

0
250

Opleiding voor operators kost bedrijven niets in Flex-Bedrijfsschool

HLS Personeelsdiensten en opleidingsbedrijf Litop hebben een nieuw concept voor de procesindustrie ontwikkeld: de Flex-Bedrijfsschool. Zonder dat bedrijven ervoor hoeven te betalen, kunnen ze intern leerling-operators laten opleiden.

Samenwerking HLS en Litop
De kosten voor een erkende opleiding in de procesindustrie (Vapro) worden namelijk gedekt uit andere bronnen: subsidie van het Rijk en een eigen bijdrage van de werknemer. Van de leerling-operator vragen HLS en Litop 1 euro bruto per gewerkt uur.
Het is de eerste keer dat arbeidsbemiddelaar HLS en opleider Litop samenwerken. Met de Flex-Bedrijfsschool bieden ze bedrijven in de procesindustrie en leerling-operators een compleet traject aan. Dat traject begint met de selectie van kandidaten en eindigt met het afsluiten van een flexcontract door een onderneming.

Twee componenten
De Flex-Bedrijfsschool omvat een leer- en een werkcomponent. Litop is daarbij verantwoordelijk voor de opleiding van de aankomend operators. Deze opleiding vindt zoveel mogelijk plaats op de werkvloer en neemt wekelijks maximaal vier uur in beslag.
Gedurende één of twee jaar (afhankelijk van het niveau van de opleiding) wordt de leerling-operator op flexibele basis verhuurd aan een industrieel bedrijf. HLS is in die periode de werkgever en neemt alle bijbehorende verplichtingen voor zijn rekening.
Het arbeidsbemiddelingsbureau is ook verantwoordelijk voor de afhandeling van het subsidietraject. Uitgangspunt van de Flex-Bedrijfsschool is de administratieve belasting voor de inhurende ondernemingen minimaal te houden.

Gemotiveerde krachten
HLS en Litop verwachten dat de Flex-Bedrijfsschool voor werkzoekenden en bedrijven een interessant initiatief is. Werkzoekenden kunnen op deze manier in de praktijk een vak leren in een branche die nog steeds gemotiveerde krachten kan gebruiken. Bedrijven kunnen kosteloos startend personeel laten opleiden. Zij lopen daarbij geen arbeidsrechtelijke risico’s, omdat de leerling-operator bij HLS Personeelsdiensten op de loonlijst staat.

Bron: HLS en Litop 12 september 2012