Op bezoek bij Bram Bosveld, YoungCapital

0
901

Bram Bosveld, YoungCapital, in gesprek met Femke van Soest, FaseVijf
Deze column is onderdeel van een serie, waarin Femke van Soest, partner/eigenaar van Fase Vijf, op bezoek gaat bij arbeidsbemiddelaars.

Zes vragen aan Bram Bosveld
DGA YoungCapital

Wat is je huidige functie?
Directeur Grootaandeelhouder (samen met 2 andere oprichters) YoungCapital, tevens Bestuurslid ABU. YoungCapital bestaat inmiddels uit 400 FTE en heeft een omzet van 128 mln.

Wat was je start functie en wat is je het meest bijgebleven?
Mijn eerste functie was een bijbaan via een uitzendbureau tijdens mijn studie Commerciële Economie. Al snel kwam ik erachter dat het zoeken en vinden van een bijbaan erg lastig was. Er was geen platform, dat bracht ons op het idee het zoeken en vinden van bijbanen te organiseren. Zo werd Studentenwerk.nl geboren. Dit was tevens mijn eerste ‘echte’ baan. Met deze startfunctie verdiende ik niet zo veel, de uitzendkrachten die voor ons werkten verdienden meer dan wij toen overhielden aan deze start up.

Waar liggen momenteel de grootste kansen voor flex leveranciers?
Bedrijven zijn nog steeds angstig om nieuwe medewerkers aan te nemen. Daarnaast is er nu en in de toekomst minder werk. Dit biedt ons als flex leveranciers kansen. Bovendien is er de afgelopen jaren weinig geïnvesteerd in talent en talentontwikkeling, terwijl bedrijven moeten vernieuwen. Dit geeft ruimte aan vers bloed, nieuw talent van buiten af en verjonging. Flex leveranciers spelen een cruciale rol in de bemiddeling op de arbeidsmarkt. Onze recruiters spreken dagelijks veel kandidaten en ondanks de digitalisering en automatisering blijft het persoonlijk contact tussen onze recruiters en kandidaten essentieel. Alleen door persoonlijk contact kun je de soft skills en cultuurmatch bepalen. Maar ook onze kandidaten stellen persoonlijk contact zeer op prijs. Ondanks het feit dat wij een ICT-bedrijf zijn, geloven wij in de rol van onze recruiters. Hierin liggen de grootste kansen, zowel nu als in de toekomst.

Wat zou je intercedenten mee willen geven?
Bij YoungCapital noemen wij hen recruiters. Dit geeft beter weer waar onze mensen voor staan. De rol van recruiter is de beste opstap op de arbeidsmarkt. Je bent namelijk met 3 dingen bezig; klanten (sales en relatiebeheer), HR (verschillende aspecten van het HR vak en een veelvoud aan profielen) en natuurlijk administratie/finance. Onze recruiters zijn dagelijks bezig met het ontzorgen van de klanten, zowel bedrijven als kandidaten. In deze fase van je carrière is het een unieke kans om te ontdekken wat bij je past, wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Hoe bijzonder is dat!

Wie zou jij in de volgende column aan het woord laten?
Ik geef het woord aan Willem de Groot, oprichter en eigenaar van UBN Uitzendbureau.

Vorig artikelTweede Kamer Hoorzitting WWZ
Volgend artikelBavaria wil halve werkweek voor zestigplussers
Femke van Soest
Femke van Soest is Managing Partner. Zij heeft ruime ervaring opgedaan in de commerciële arbeidsbemiddeling en is na een korte uitstap weer “thuis”, terug in de branche die haar hart gestolen heeft. Femke is haar loopbaan begonnen als intercedente bij Randstad Nederland. Als intercedente is zij snel doorgegroeid naar een managementpositie. In eerste instantie was zij verantwoordelijk voor de vestiging op Schiphol en vervolgens heeft zij een nieuwe locatie opgebouwd in het hartje van Amsterdam. Daarna was zij nauw betrokken bij het succes van Capac, de inhouse formule van Randstad. In deze functie is zij commercieel manager van het jaar geweest. Na het op- en uitbouwen van Randstad Inhouse Services werd zij als Regiodirecteur Randstad verantwoordelijk voor Midden Nederland. Met haar grote commerciële passie wist Femke eigen medewerkers te inspireren en klanten te winnen en te behouden. Een logische vervolgstap werd haar rol als Account Directeur Food en Logistiek binnen Randstad Nederland. Na een carrière van bijna 15 jaar werd het tijd om haar vleugels uit te slaan. Een turn around opdracht in de kinderopvang, van Zorg naar professionele dienstverlener. Honger naar commercie en het gemis van business to business klanten heeft haar doen besluiten terug te keren naar de arbeidsbemiddeling. De stap naar FaseVijf kwam dan ook op het juiste moment.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here