"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Ondernemers in actie tegen WAB en dure flex: ‘Zo werkt het niet’

Ondernemers in onder meer de detailhandel, horeca, recreatie en land- en tuinbouw komen in actie tegen de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die tijdelijk werk duurder maakt.

Ondernemersorganisaties, manifest tegen WAB

 

Ze overhandigen dinsdagmiddag in Den Haag een manifest aan de vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid om hun zorgen te uiten.

Bekijk hun campagne ‘Zo werkt het niet’

“Het opvangen van seizoenswerk en pieken wordt met deze wet onnodig duur en lastig te plannen. Dat gaan we allemaal merken. Als consument betalen we straks een hogere prijs en ervaren we straks een handentekort. Ondernemers uit verschillende branches en windstreken scharen zich daarom achter deze campagne om daar nu iets aan te doen.”

Seizoensarbeid of het opvangen van pieken is niet te regelen via een vast contract. Flex is volgens hen geen keuze, maar een gevolg van de aard van het werk. De maatregelen in de WAB, waaronder de verhoogde WW-premie, de transitievergoeding voor seizoenswerk en het terugdringen van oproepcontracten, maken het werk onbetaalbaar.

Bron: Campagne ‘Zo werkt het niet’, zie ook NU.nl, 11 december 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.