Olympia Nederland in finale Recruitment Tech Award 2017

0
128

Nederland is met de case ‘iedereen e-recruiter’ genomineerd voor een Recruitment Tech Award 2017.

Deze prijs wordt ieder jaar toegekend aan de partij die de meest innovatieve en effectieve recruitmenttechnologie heeft ontwikkeld. In de categorie cases – er is ook een categorie tools – heeft Olympia andere uitzenders Randstad en USG People achter zich gelaten.

Iedereen e-recruiter
Vanuit de centrale gedachte ‘iedereen e-recruiter’ combineert Olympia de kracht van HR-professionals met professioneel e-commerce gedrag en borgt dit blijvend in de organisatie, centraal en lokaal. Daarnaast implementeert, activeert en schaalt Olympia snel de nieuwste e-recruitment technieken en –kanalen, o.a. door in-app trainen. Iedere intercedent bij het uitzendbureau heeft via de WervingsCockpit toegang tot e-commerce tools en inzichten. Hierdoor weet Olympia op e-recruitment gebied haar instroom op peil te houden, ondanks de algemene landelijke trend dat het aantal sollicitaties afneemt en schaarste toeneemt. De eerste testen lieten tot wel 500 procent meer sollicitaties op specifieke cases zien.

Blijk van waardering
Rogier van Hamburg, Chief Digital & Innovation Officer bij Olympia: “De nominatie is een enorme blijk van waardering voor iedereen die aan de case ‘iedereen e-recruiter’ werkt en heeft gewerkt. Doordat we iedere vacature goed vindbaar maken en vooraf weten hoeveel en hoe snel we sollicitaties ontvangen op een vacature, managen we de verwachtingen richting onze klanten beter. Klanten worden bovendien sneller bediend, doordat we snel een goed bereik opbouwen. We zijn enorm trots dat we met gedistribueerde e-commerce kennis, voorspellende technieken, datagedreven inzichten en gamificationtrainingen het werk van onze ruim 500 HR-professionals efficiënter, effectiever en leuker maken.”

Verkiezing
Er zijn dit jaar 24 inzendingen binnengekomen voor de Recruitment Tech Award. Een vijfkoppige vakjury heeft uit deze inzendingen vijf cases en vijf tools opgenomen in de voorselectie. De geselecteerden presenteerden in oktober hun case of tool en per categorie werden er vervolgens drie genomineerden gekozen. Het publiek en de vakjury bepalen wie de winnaar wordt. Tot en met donderdag 9 november kan er hier worden gestemd. De finale vindt plaats op donderdag 23 november tijdens het Recruitment Tech Event in Utrecht.

Bron: Olympia, 2 november 2017