Olympia: meer flexkrachten aan het werk dan ooit

0
368

Nog geen half jaar geleden schreef Olympia dat zij met pijn in haar hart 2.000 flexkrachten moest laten gaan als gevolg van de coronacrisis. Binnen een half jaar wist Olympia het tij te keren.

In nog geen vijf maanden tijd heeft de uitzendorganisatie weer werk kunnen vinden voor meer dan 4.500 flexkrachten. Olympia groeit daarmee tegen de trend in en heeft meer flexkrachten aan het werk dan ooit, naar eigen zeggen.

Dimitri Yocarini, CEO Olympia: “Wij zijn ontzettend trots op dit resultaat.”

2.000 flexkrachten laten gaan
Op 23 april gaf Olympia aan dat alleen al bij Olympia 2.000 flexkrachten de dupe werden door een gat in het vangnet van de NOW. Zij stuurde een brandbrief aan Minister Koolmees met het advies de NOW regeling te herzien. Om daarmee te voorkomen dat flexkrachten de dupe zouden worden. Tevergeefs. Olympia zette alles op alles om deze mensen weer aan werk te helpen. Met o.a. 1.000 gratis trainingen om mensen om te scholen naar werk waar op dat moment meer vraag naar was.

Resultaat van werken vanuit betekenis
Hoe Olympia het voor elkaar heeft gekregen om in vier maanden tijd 4.500 extra mensen aan het werk te krijgen? Yocarini: “In tijden van crisis laat je zien waar je voor staat. Dat wat je doet er toe doet en verschil maakt. Wij zijn een purpose gedreven onderneming en zetten ons in voor betekenisvol werk. Juist deze crisis maakte duidelijk dat onze flexkrachten van grote waarde zijn. Van werk in de logistiek of productie binnen de foodsector tot contactcenter werk voor online retailers en voor de bestrijding van corona.

Onze betrokkenheid bij onze flexkrachten, klanten en collega’s vergrootte de gedrevenheid om juist nu het verschil te maken. Zo zaten wij twee keer per week met de hele organisatie virtueel om tafel. Om kansen te verzilveren waarmee we de flexkrachten weer aan werk konden helpen. In een paar weken tijd hebben we het omscholingstraject voor 1.000 flexkrachten gelanceerd. Samen met opdrachtgevers en online trainingen scholen we zoveel mogelijk flexkrachten om naar werk dat er wel is. Dit alles heeft ertoe geleid dat op dit moment meer dan 14.000 mensen via Olympia betekenisvol werk doen. En dat we met onze 1.000 trainingen al 500 flexkrachten hebben begeleid naar een andere functie dan ze gewend waren. Daar doen we het voor. En we zijn er nog lang niet. We gaan nog veel meer mensen aan betekenisvol werk helpen”, aldus Yocarini.

Met bestaande en nieuwe klanten
“Dat groeien dat doen we natuurlijk niet alleen. Dat doen we met bestaande en nieuwe klanten die juist nu met een toenemende vraag te maken hebben. We zijn trots op onze klanten zoals A.S. Watson Health & Beauty Benelux, AH Online, The Greenery, Gall & Gall, Samsung SDS en Teleperformance.”

Bron: Olympia, 5 november 2020