Olympia en OnRecruit winnen Recruitment Tech Awards 2017

0
126

De derde editie van de Recruitment Tech Awards 2017, de prijzen voor effectieve en innovatieve recruitmenttechnologie, is gewonnen door Olympia (Best case) en OnRecruit (Best tooling).

Onder toeziend oog van meer dan 300 aanwezigen op het Recruitment Tech Event in Utrecht ontvingen ze uit handen van vakjuryvoorzitter Marieke van Heek de prijs.

Olympia en OnRecruit winnen Recruitment Tech Awards 2017

Best case: Olympia
Olympia heeft de award gewonnen in de categorie Best case met de WervingsCockpit. Zij versloegen de andere genomineerden ABN AMRO en Spotta. Met de WervingsCockpit is Olympia erin geslaagd de filosofie ‘iedereen e-recruiter’ effectief te activeren. Het resultaat is dat de iedere intercedent bij Olympia nu via de WervingsCockpit toegang heeft tot e-commerce tools en inzichten om bijvoorbeeld betere vacatureteksten te schrijven.

Olympia weet hiermee haar instroom op peil te houden, ondanks de algemene landelijke trend dat het aantal sollicitaties afneemt en schaarste toeneemt. De jury was vooral te spreken van over het feit dat de tool door intercedenten in het hele land wordt gebruikt en daarmee effect heeft op de hele organisatie.

Best tooling: OnRecruit
OnRecruit heeft de award gewonnen in de categorie Best tooling met hun online oplossing op het gebied van analytics, marketing en nurturing. Zodra een kandidaat solliciteert koppelt OnRecruit dit met het recruitment proces in het ATS / CRM, zodat ze de kandidaat tot in het ATS kunnen volgen. Zo weten ze voor welke vacatures je hoeveel sollicitaties nodig hebt voor een hire. Op basis van deze informatie en inzichten kan OnRecruit o.a. geautomatiseerd traffic inkopen voor vacatures. De andere genomineerden waren BrainsFirst en Cammio.

Drie genomineerden
Er kwamen dit jaar 24 inzendingen binnen voor de Recruitment Tech Award. Een vijfkoppige vakjury heeft uit deze inzendingen vijf cases en vijf tools opgenomen in de voorselectie. De geselecteerden presenteerden in oktober hun case of tool en per categorie werden er vervolgens drie genomineerden gekozen. Het publiek en de vakjury hebben de winnaars bepaald.

Bron: Recruitment Tech, 24 november 2017