Olympia benoemt Steven Gudde tot directeur Impact & Arbeidsmarkt

0
88
Steven Gudde
Steven Gudde

Steven Gudde is benoemd tot directeur Impact & Arbeidsmarkt bij Olympia.

Met deze stap zet de uitzendorganisatie nog nadrukkelijker in op het maken en meten van sociaal maatschappelijke impact. De focus op impact komt voort uit de ambitie van Olympia om betekenisvol te groeien, waarin de betekenis van werk centraal staat.

Vijf jaar geleden koos Olympia ervoor om vanuit haar purpose te focussen op de transitie naar betekenisvol werk. Gudde: “Wij zien werk als een waardevolle bezigheid waarmee mensen betekenis aan hun leven geven. Dat gunnen wij iedereen. Dit denken is de basis van ons bedrijf en onze dienstverlening. Inmiddels hebbenNiet alleen om onszelf te verbeteren maar ook om anderen te inspireren om samen de wereld van werken in Nederland te helpen veranderen en zoveel mogelijk mensen te helpen naar werk van betekenis.”

Olympia heeft meerdere projecten waarin dit denken aan de praktijk wordt getoetst. Zoals het SKILLS-project met Sharehouse, van TNO. Om van te leren en kennis en inzichten te delen. Daarnaast heeft Olympia de eigen impact in kaart gebracht. Afgelopen half jaar heeft het Impact Institute onderzocht hoeveel impact Olympia heeft gemaakt op menselijk kapitaal en andere domeinen. “Binnenkort brengen we de definitieve impactanalyse naar buiten. De eerste resultaten tonen dat Olympia in totaal impact positief is voor al haar stakeholders. Het bevestigt dat de ingezette koers loont. Het laat ook zien dat er nog een wereld te winnen is. Precies dat zie ik als mijn opdracht om samen met alle collega’s, klanten en branchegenoten het verschil te maken voor (flex)werkers in Nederland. Al is het maar een klein beetje, dan hebben we al een wereld gewonnen.”

Dominique Dingjan benoemd tot Chief Human Resources Officer (CHRO)

Dominique Dingjan, Olympia
Dominique Dingjan

Dominique Dingjan, voormalig directeur Support, stapt in het directieteam van Olympia als Chief Human Resources Officer (CHRO).
Zij neemt het stokje over van Bart Webers. Met haar persoonlijke missie om duurzame ontwikkeling van medewerkers, flexkrachten en organisaties mogelijk te maken, zet Olympia ook stevig in op de betekenis van werk. Haar belangrijkste ambitie als CHRO is het inspireren van medewerkers en flexkrachten door bij Olympia persoonlijke groei, leiderschap, ondernemerschap en impact te bevorderen.

Dingjan: “Als CHRO kan ik doorbouwen aan onze mooie organisatie door betekenisvol werk voor onze medewerkers en flexkrachten
verder vorm te geven. Voor mij persoonlijk is betekenisvol werk het zijn van een bruggenbouwer in de duurzame ontwikkeling van zowel medewerkers als de organisatie. Voor medewerkers ontstaat hierdoor autonomie, wat een ieder in staat stelt om in de continu bewegende arbeidsmarkt altijd betekenisvol werk te doen op die plek die bij je past.”

Bron: Olympia, persberichten, juli 2022

Lees ook
Omzet Olympia groeit 25% in 2021
Leven lang ontwikkelen makkelijker maken voor wie werkt in logistiek