Offertes maken? Snel en makkelijk met Appalti

0
1479

Appalti offertetool
Offertes maken? Snel en verzorgd met Appalti

Online, in je eigen huisstijl, met overzicht van al je documenten

In maximaal 5 stappen maak je eenvoudig de perfecte offerte.

Ideaal voor medewerkers van dienstverlenende organisaties die kwaliteitsoffertes willen maken.

Interview met Michiel de Kruijf
“Wij geven de garantie dat elke offerte in dezelfde huisstijl en structuur kan worden verstuurd. Door de centrale documenten bibliotheek is het ook niet langer nodig om teksten uit oude offertes te pakken. Medewerkers zijn veel sneller in staat om offertes te maken die er uitstekend uitzien. Daarmee behaal je een hogere kwaliteit, de klant zal eerder geneigd zijn om je de opdracht te gunnen en je wint direct tijd in je verkoopproces.”

Appalti offertetool dashboard
Bekijk de tool via YouTube

Minder inspanning, meer kwaliteit
Michiel de Kruijf is de initiatiefnemer van Appalti. Hij spreekt als salesmanager uit eigen ervaring. “Bij het maken van de offerte zie je vaak een bottleneck in het verkoopproces. Voor elke dienstverlenende organisatie is het sturen van een perfect verzorgde offerte essentieel. Daarin leg je immers als organisatie vast wie je bent, wat je kunt leveren, onder welke voorwaarden, tegen welke prijs. Het is je ultieme visitekaartje. De offerte ligt op tafel bij interne meetings van de klant en in opvolgende verkoopgesprekken. Als de offerte er goed uitziet, win je het vertrouwen van een klant of van zijn/haar supervisor.

Hoger rendement
In het maken van offertes gaat meestal veel tijd zitten, terwijl het rendement in verhouding laag is. Commerciële medewerkers zijn sterk in het verkoopproces. Het schrijven en vormgeven van offertes vereist een andere vaardigheid, waar deze medewerkers doorgaans niet in zijn getraind.
Appalti offertetool bibliotheek
Eenheid
Het is jammer als je flow, snelheid en nauwkeurigheid verliest bij de afronding van de deal. Het is ook lastig om de eenheid te bewaken als je met meerdere medewerkers op een afdeling werkt, die ieder hun eigen aanpak hebben en die je als manager toch in lijn met elkaar en met de gehele organisatie wilt laten werken.”

Gestroomlijnd
De Kruijf werkte enkele jaren als national salesmanager in de uitzendbranche bij Start People. “Ik heb daar gemerkt hoe moeizaam het maken van goede offertes in de praktijk verloopt. Ik zag het ook overal om me heen. Dat moet eenvoudiger kunnen, dacht ik. Ik heb geformuleerd wat ik verwachtte van een perfecte tool. Dat ben ik toen gaan stroomlijnen en perfectioneren in samenwerking met de juiste partners. Na een ontwikkelproces van twee jaar heeft de tool zijn definitieve vorm gekregen. Sinds begin september kan iedereen er mee werken.”

Praktisch en intuïtief
“Wij krijgen veel positieve reacties. Het is een praktische, intuïtieve documentgenerator, met een bibliotheek en aanvullend ook nog goede management informatie. De documenten staan online en verschijnen in je eigen huisstijl, lettertypes en kleuren. Elke user heeft op elk moment toegang, terwijl de basis uitvoering van de offertes per organisatie hetzelfde blijft. Dat scheelt veel gezoek en gepieker in het verkoopproces.”

Michiel de Kruijf, Appalti

Flexibel abonnement
“Belangstellenden kunnen een abonnement nemen naar keuze voor 3 of 6 maanden, of voor 1 of 2 jaar. In die periode krijg je een inlognaam en een wachtwoord. Daarmee kun je je eigen offertes maken in je eigen huisstijl en je hebt altijd overzicht van je documenten. Bovendien is de tool heel betaalbaar. De prijs is per user per maand 27,- euro.
Het abonnement verdient zich al terug als je 6 of 7 offertes opstelt in een jaar. Je krijgt er flow, snelheid en eenheid in het proces voor terug.”

Bekroning
Michiel de Kruijf: “Offertes maken, dat wordt zo weer een feestje, een echte bekroning van je verkoopproces. De tijd en energie die hierdoor vrijkomt, kun je weer aanwenden voor het leggen van nieuwe contacten en het sluiten van deals. Wie het niet gelooft, kan het 14 dagen uitproberen met een gratis proefabonnement.”

Interview: Hinke Wever