Non-profit vist vaker in vijver bedrijfsleven

0
33

De non-profit sector vist steeds vaker in de vijver van het bedrijfsleven bij het werven van financiële professionals. Zij maken vaker een overstap naar een zorginstelling of een woningcorporatie.

De professionaliseringsslag binnen de non-profit sector biedt interessante uitdagingen en voordelen voor financiële professionals.

Arbeidsvoorwaarden
De sector is nu actief op zoek naar mensen die de complexiteit van de wet- en regelgeving kunnen implementeren en verankeren. Bovendien worden de arbeidsvoorwaarden beter, niet alleen wat salaris betreft maar ook met het betalen van studiepunten, thuiswerken en vakantiedagen.

RvB
Men zoekt onder andere data-analisten voor de introductie van business intelligence tools, die bovendien anderen kunnen meenemen in die transitie. Business controllers moeten bovendien gevoel hebben voor politiek. omdat zij vaak vaak direct aan de raad van bestuur rapporteren.

Tot een paar jaar geleden was het bijna onmogelijk om over te stappen, zelfs van non-profit naar een andere tak van non-profit. Nu wordt negen van de tien keer voor een kandidaat uit het bedrijfsleven gekozen. Professionals die de overstap gemaakt hebben enthousiasmeren anderen.

Bron: Robert Walters, 9 oktober 2018