Nieuw kwaliteitskeurmerk NBBU biedt zzp-er duidelijkheid

0
111

Branchevereniging NBBU brengt een nieuw keurmerk op de markt waarmee bemiddelaars zich op kwaliteit kunnen onderscheiden.

Veruit de meeste zzp’ers komen voornamelijk via bemiddelaars aan hun opdrachten, meldde ZZP Barometer onlangs. Bij wie ze terechtkonden voor kwalitatief hoogstaande dienstverlening was tot voor kort onduidelijk. Branchevereniging NBBU brengt daarin verandering met een nieuw keurmerk waarmee bemiddelaars zich op kwaliteit kunnen onderscheiden.

Belang zzp-bemiddeling
Veel opdrachtgevers regelen de inhuur van zzp’ers ook via een bemiddelaar, dus het belang van zzp-bemiddeling is duidelijk. Dat gold tot dusver niet voor de kwaliteitseisen van de dienstverlening. De NBBU biedt bemiddelaars daarom een keurmerk, waarmee zij zich kunnen profileren als correcte en betrouwbare zzp-bemiddelaar, richting zelfstandige én opdrachtgever.

 

Zelfstandig keurmerk
Het keurmerk wordt toegekend na keuring door een geaccrediteerde controle-instelling. Hierin worden onder meer de aan de zzp’er gestelde voorwaarden, transparantie in de dienstverlening en gebruikmaking van een door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst meegenomen. Het is de bedoeling dat de certificering uiteindelijk een zelfstandig keurmerk wordt en voor iedereen beschikbaar is. Bedrijven die het keurmerk willen voeren, kunnen zich hiervoor bij de NBBU melden.

Bron: NBBU, 11 november 2016