Hypotheek flexwerkers makkelijker bereikbaar

0
149

Financieel adviseurs van De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek en arbeidsmarktonderzoeker Intelligence Group zijn gestart met een gezamenlijk project om de hypotheekverstrekking aan flexwerkers en uitzendkrachten makkelijker te maken.

Ze doen dat door niet meer alleen naar het arbeidsverleden van aanvragers te kijken, maar ook naar de toekomst. Wat is bijvoorbeeld de kans om in de toekomst voldoende inkomen te verwerven?

Wat houdt het project in?
De basis van het project is de door Intelligence Group ontwikkelde test www.arbeidsmarktkansen.nl. Deze test berekent jouw arbeidsmarktkansen voor de komende vijf jaar en laat zien hoe groot de kans is dat je binnen deze periode werkeloos wordt. Het komende half jaar hebben de initiatiefnemers uitgetrokken om te onderzoeken of de voorspellende waarde van deze test minstens gelijkwaardig is aan die van het ‘drie jaar terugkijken’.

Doorbreken van impasse
De Nederlandse arbeidsmarkt is aan het veranderen. Het aantal mensen zonder vast dienstverband, of met een reeks van tijdelijke contracten, neemt structureel toe. Mark de Rijke, directeur Business Development bij De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek: ‘Het gevolg is dat steeds meer jonge, goed opgeleide professionals niet meer binnen de standaardkaders vallen. Terwijl volgens ons iemand met goede perspectieven op de arbeidsmarkt juist een prima klant is om een hypotheek aan te verstrekken.’

Bron: Intelligence Group, 8 september 2015,  Obvion, 9 september 2015