NextConomy – platform freelancers en opdrachtgevers in België

0
71

Donderdag 15 juni jl is in België NextConomy gelanceerd. Een discussie- en informatiewebsite, voor freelancers en hun opdrachtgevers.

Een tweetalige website in de trant van ZiPconomy, maar wel met een eigen Belgische redactie en geheel eigen onderwerpen.

Initiatiefnemers Marleen Deleu en Hugo-Jan Ruts vertellen over het platform:

“Er bestaan in België al heel veel bronnen met informatie voor freelancers”, zegt Marleen Deleu, hoofdredacteur van het platform en erkend expert in België op het terrein van de freelancers en het gebruik van extern talent door organisaties. “Alleen is die info erg versnipperd en zelfs onvolledig. En aan de kant van de opdrachtgevers valt er zeker nog veel te vertellen over de inzet van freelancers. Met het kennisplatform NextConomy willen we beide werelden meer met elkaar verbinden en het debat aanzwengelen tussen alle betrokken partijen.”

Hugo-Jan Ruts brengt zijn ervaring vanuit ZiPconomy in. “Zowel de markt als de cultuur in België is totaal anders dan in Nederland. Daarom heeft NextConomy ook een eigen redactie. Ook de website wijkt qua structuur en inhoud af van ZiPconomy. Maar natuurlijk nemen we de ‘lessons learned’ van het ontwikkelen van een kennisplatform mee.” Lees meer

Bron: NextConomy en ZiPconomy, 15 juni 2017

Marleen Deleu verzorgt samen met Mark Bassie (Flex-Beheer) het vergelijkend onderzoek naar RPO-aanbieders in Nederland en België.