Neomax: Integriteitstest bij wervingstraject

0
1835

14 maart 2011

Neomax, IT-detacheerder op het gebied van beheer, support en infrastructuur, voegt een integriteitstest toe aan het huidige wervingstraject.

De integriteitstest is een eenvoudige en doeltreffende manier om instromend personeel te screenen op het gebied van moraliteit en integriteit. Zo kan er nog beter worden ingeschat of de kandidaat past binnen de normen en waarden van neomax en de opdrachtgever. De integriteitstest wordt afgenomen via het onafhankelijke Integritest.

De integriteitstest

De integriteitstest bevat een groot aantal multiple choice vragen op het gebied van bijvoorbeeld collegialiteit, betrouwbaarheid, objectiviteit en klantgerichtheid. Van elke kandidaat wordt uiteindelijk een korte rapportage gemaakt met daarin de uitslagen van de test. Het programma ondersteunt de recruiters in het maken van de juiste keuze en wordt als leidraad gebruikt tijdens het wervingstraject. Naast de integriteitstest zijn een assessment, persoonlijk profiel analyse en een referentiecheck ook onderdeel van het standaard selectietraject van neomax. Er solliciteren jaarlijks ruim 4000 IT-professionals bij neomax. Van die groep wordt slechts 5% daadwerkelijk aangenomen. Hieruit blijkt hoe streng de selectieprocedure is en dat alleen de beste IT-ers bij neomax aan de slag gaan.

Beter zicht op match

“Tijdens de werving van personeel kijken we niet alleen naar opleiding en ervaring. Social skills zoals ambitie en communicatieve vaardigheden vinden wij net zo belangrijk”, aldus Stephan Bosman, eigenaar van neomax. “Natuurlijk willen we alleen de beste IT-professionals bij onze klanten detacheren. Door de integriteitstest toe te voegen aan de huidige werving krijgen we nog beter zicht op of de medewerker goed binnen de cultuur van neomax en de klant past. Dit is belangrijk omdat IT-professionals inzicht hebben in gevoelige informatie. Hier moeten zij op een juiste manier mee om kunnen gaan. De integriteitstest helpt ons dit vast te stellen en ons totale wervingstraject zorgt ervoor dat wij de kwaliteit waar we voor staan kunnen garanderen.”

Bron: Neomax, 20 april 2010