Nederlandse werknemers vooral op zoek naar uitdaging

0
244

Nederlandse werkenden denken vooral aan een baanwissel omdat de huidige baan geen uitdagingen of groeimogelijkheden meer biedt.

Dit blijkt uit het Baanwissel Onderzoek 2017 van dienstverlener CV Ster, die onder 1.024 Nederlanders onderzoek deed naar de vraag of en waarom mensen eraan denken om van baan te wisselen.

Werksfeer belangrijker dan een goed salaris
Veel Nederlanders hebben er het afgelopen jaar aan gedacht om van baan te wisselen. In 18,5 %van de gevallen overwegen zij dit omdat er geen uitdagingen of groeimogelijkheden meer zijn binnen de huidige baan. Eén op de tien (9,9 %) is niet gelukkig met de werkzaamheden, ontevredenheid over de werksfeer staat op de derde plek, met 9,7 %. Het salaris komt, met 6,5 %, pas op de vierde plek als belangrijkste reden om van baan te willen wisselen.

Duidelijke verschillen per opleidingsniveau
Mbo’ers denken vaker aan een baanwissel omdat ze niet gelukkig zijn met de werkzaamheden, hbo’ers overwegen een baanwissel juist vaker omdat de werkdruk te hoog is. Wo’ers hebben tot slot hele andere redenen om aan een baanwissel te denken. Zij doen dit vaker omdat het werk niet bijdraagt aan het bereiken van de persoonlijke doelen.

Bron: CV ster, 26 september 2017