"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Nederlandse economie groeide in 2017 met 3,2 procent

De Nederlandse economie groeide in 2017 met 3,2 procent een stuk harder dan in de voorgaande jaren.

In Groningen, Friesland en Drenthe werd de economische groei geremd door minder aardgaswinning. In Zuidoost-Noord-Brabant (Eindhoven en omgeving) groeit de industrie en de zakelijke dienstverlening. In Almere trok de economie aan door een sterke economische groei van de leasebedrijven. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Groothandel zorgt voor groei in grote steden
De economie van Amsterdam groeide met 3,9 procent. De harde groei in de groot- en detailhandel zorgde voor deze sterke groei, maar ook Rotterdam en Utrecht profiteerden hiervan. In Rotterdam zorgde dit voor een groei van 3,3 procent. In Utrecht nam de groei iets af door krimp in financiële instellingen, dat resulteerde in een groei van 3,2 procent. De matige groei van de overheid leidde in Den Haag tot de laagste economische groei van de vier grote steden (2,6 procent).

Flevoland sterkste groei van de provincies
Flevoland had met een groei van 4,2 procent de sterkste economische groei van alle provincies. Gevolgd door Noord-Brabant en Noord-Holland met een economische groei van 3,7 procent.

Bron: CBS, 24 april 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.