NBBU: ‘Schaf terugwerkende kracht transitievergoeding af’

0
507

| Download Wet Werk en Zekerheid |


De NBBU doet een oproep aan politiek Den Haag om de terugwerkende kracht van de transitievergoeding af te schaffen en de overgangsregeling te versoepelen.

Enkele weken geleden kondigde minister Asscher een verzachtende overgangsregeling af voor de transitievergoeding. In de praktijk blijkt dat deze overgangsregeling onvoldoende is. De Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) pleit daarom voor een versoepeling van de overgangsregeling.

Overgangsperiode
Oproep van de NBBU: “Ons standpunt is: schaf de terugwerkende kracht in de regeling van de transitievergoeding in z’n geheel af. Daarmee creëer je voor werkgevers een overgangsperiode waarin zij reserves kunnen gaan opbouwen om de transitievergoeding uit te keren. Met als bijeffect werkzekerheid voor de tijdelijke krachten wiens contracten rondom 1 juli verlengd moeten worden.”

Uitzondering uitzendbranche
“Doel van de transitievergoeding is de werkzoekende in staat stellen de transitie naar een andere baan te vergemakkelijken. Wat dat betreft is het wrang dat bij uitstek uitzendondernemingen, die er juíst belang bij hebben mensen naar werk te bemiddelen, zelf te maken krijgen met de transitievergoeding. Wij vinden daarom dat de transitievergoeding niet zou moeten gelden voor de intermediairs op de arbeidsmarkt,” aldus de NBBU.

Bron: NBBU, 14 april 2015

Donderdagochtend 16 april wordt de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) besproken in de Tweede Kamer. De overgangsregeling voor de transitievergoeding is onderdeel van de WWZ.