NBBU laat studenten denken over toekomst arbeidsmarkt

0
297

Studenten erkennen de problematiek op de huidige arbeidsmarkt, maar zien ook oplossingen. Tijdens een landelijke promotieactie van de studentenwedstrijd Arbeidsmarkt van morgen maakten zij op een klaagmuur visueel welke problemen zij ervaren.

‘Zonder werkervaring geen baan, zonder baan geen werkervaring’, ‘Te weinig waardering voor technische beroepen’ en: ‘Nog te veel discriminatie op de arbeidsmarkt’. Het is een kleine greep uit de klachten die op een levensgrote klaagmuur te zien zijn. Tijdens een actie op diverse hogescholen en universiteiten in heel Nederland werden de klachten geïnventariseerd door een team van de studentenwedstrijd Arbeidsmarkt van morgen.

Wedstrijd 'Arbeidsmarkt van morgen' landelijke promotie voor studenten

Denkwedstrijd ‘Arbeidsmarkt van morgen’
Arbeidsmarkt van morgen is een denkwedstrijd van Nyenrode Business Universiteit en uitzendkoepel NBBU. Het project wil met name de nieuwe generatie en werkenden betrekken bij het zoeken naar innovatieve oplossingen. Onder het motto: “De beslissers van nu zijn ook de veroorzakers van de problemen van nu – de oplossingen moeten daarom komen van de aanstormende generatie decisionmakers.” Al meer dan 100 toekomstdenkers van verschillende hogescholen en universiteiten hebben zich aangemeld, het beste idee wint 5000 euro.

Aansluitend op deze ludieke actie organiseert Arbeidsmarkt van morgen een inspiratie event op 11 december 2013 (11-12-13). Het event moet studenten nader aan het denken zetten met sprekers als Leo Witvliet (Nyenrode) en futurist Barbara van Veen. De klaagmuur wordt tijdens dit evenement afgebroken en maakt plaats voor een ideeënmuur.

In mei 2014 worden de briljante plannen ingeleverd.
Meer informatie is te vinden op de website www.arbeidsmarktvanmorgen.nl.

Bron: NBBU en Nyenrode, 10 december 2013