NBBU ‘Duurzame inzetbaarheid’

0
105

De eerste uitzendbureaus, lid van de NBBU, hebben zich aangesloten bij het project Duurzame Inzetbaarheid.

Zij gaan zich het komende jaar – onder begeleiding van gespecialiseerde adviseurs – focussen op het vergroten van werkplezier en werkzekerheid van hun vaste medewerkers en flexkrachten.

Convenant MKB Nederland
Bij het project Duurzame Inzetbaarheid van brancheorganisatie NBBU gaat het erom ieder mens tot zijn recht te laten komen, ongeacht leeftijd, gezondheid of beperkingen. De NBBU heeft het convenant Duurzame Inzetbaarheid gesloten met MKB Nederland. Uit 104 inzendingen is de NBBU één van de 17 partners die is geselecteerd voor dit project.

Het convenant zorgt ervoor dat de NBBU, door middel van een subsidieregeling, intermediairs op de arbeidsmarkt kan ondersteunen en adviseren om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te stimuleren. Onderzoeksbureau TNO monitort de resultaten en stelt in samenwerking met MKB Nederland best practices op. Aan het project nemen straks 25 leden van de NBBU deel. Zij vertegenwoordigen ruim 8.000 flexkrachten en intercedenten.

NBBU_duurzame_inzetbaarheid

Belangrijke kwaliteitsslag
Jan Spekschoor van Bas Netwerk is de eerste ondernemer die aan het project deelneemt. “Vorig jaar hebben we een belangrijke kwaliteitsslag gemaakt door ons de certificeren en aan te sluiten bij de NBBU. Het project Duurzame Inzetbaarheid zien wij als een volgende stap om de zaken voor ons eigen personeel en onze flexkrachten goed geregeld te hebben”, verklaart hij.

Meekijken over schouder
Bij de deelnemers komt een adviseur langs die inventariseert op welke de wijze de flexondernemer het personeelsbeleid heeft ingericht. Na het inventariseren van de stand zaken stelt de adviseur in samenwerking met de ondernemer een stappenplan samen hoe duurzame inzetbaarheid van de medewerkers verbeterd kan worden. De adviseurs zullen zich focussen op vakmanschap, diversiteit en het bieden van werkzekerheid.

Vooral het maatwerk spreekt ondernemer Spekschoor aan. “Een professional kijkt over je schouder mee welke verbeterslagen gemaakt kunnen worden. Dat is altijd winst.”

Bron: NBBU, 2 juni 2015