Nationale-Nederlanden stuurt uitzendkrachten weg

0
536

Nationale-Nederlanden neemt afscheid van uitzendkrachten die langdurig bij de verzekeraar werken.

Dat meldt de Volkskrant, die zich baseert op een intern memo. Daarin staan maatregelen die vooruit lopen op de Wet Werk en Zekerheid die flexwerkers per 1 juli meer zekerheid moet geven. De verzekeraar probeert hiermee, net als ING eerder deze maand, de transitievergoeding te ontlopen.

Bij Nationale-Nederlanden werken 1.700 van de 12 duizend medewerkers als ‘externen’. Ongeveer 750 van hen zijn uitzendkrachten, sommigen werken al jaren bij Nationale-Nederlanden, meldt de Volkskrant.

NN persbericht
“Nationale-Nederlanden heeft enkele honderden tijdelijke medewerkers, van hen zitten enkele tientallen op dit moment aan het einde van de flexibele termijn. Wij zijn daarom op individuele basis en gezamenlijk met uitzendorganisaties met deze groep in gesprek om de toekomstige situatie te bespreken.” Aldus het persbericht dat Nationale Nederlanden er vandaag zelf over publiceerde. Lees meer

Het wegsturen van uitzendkrachten wordt – met andere woorden – overgelaten aan de uitzendbureaus. Alleen wanneer het uitzendbureau de uitzendkracht zelf in dienst neemt, kan hij of zij bij Nationale-Nederlanden doorwerken, enkele uitzonderingen daargelaten.

Bron: De Volkskrant, 22 april 2015