MuFlex: samenwerking tussen Metaalunie en Randstad Payroll

0
903

Randstad en de Metaalunie gaan samenwerken onder de naam MuFlex . Randstad Payroll is juridisch werkgever en ontzorgt daarmee de aangesloten Metaalunie-leden.

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de Koninklijke Metaalunie en Randstad Payroll Solutions is een belangrijke stap gezet in de beloning van flexwerkers die op payroll-basis werkzaam zijn. Nieuw binnen deze samenwerking is dat medewerkers die op payroll-basis via Randstad verloond worden dezelfde arbeidsvoorwaarden, inclusief pensioen, ontvangen als de medewerkers in vaste dienst.

De CAO Metaal en Techniek wordt van toepassing op zowel de vaste als flexibele medewerkers van de leden van de Metaalunie. De Metaalunie is de grootste werkgeversvereniging in ons land met 14.000 aangesloten werkgevers. Randstad en de Metaalunie gaan samenwerken onder de naam MuFlex . Randstad is juridisch werkgever en ontzorgt daarmee de aangesloten Metaalunie-leden. Naast dat Randstad zorg draagt voor de arbeidsovereenkomst en betalingen, conform de CAO Metaal en Techniek, kan Randstad ook het ziekterisico dragen.

Bron: Metaalnieuws, 9 oktober 2012