Monster: vacatureaanbod mei stijgt weer

0
655


Logo Monsterboard8 juni 2010

Het vacatureaanbod in Nederland steeg in mei met zeven punten, ofwel acht procent, naar een index van 95. Op jaarbasis betekende dat een daling van 1 procent.

Dit blijkt uit de maandelijkse arbeidsmarktbarometer van Monsterboard, de ‘Monster Employment Index Nederland’. Productie, onderhoud en reparatie kende de grootste toename in mei, met een stijging van 19 punten, ofwel 14 procent ten opzichte van april en een groei van 5 procent op jaarbasis. Onderzoek & Ontwikkeling was de enige sector die een daling noteerde.

Grootste stijgers
Het vacatureaanbod steeg het hardst in Limburg, zowel op maand- als op jaarbasis. Positieve lange termijn trends zijn vooral te zien in de sectoren Marketing, PR & Media, Transport & Logistiek.

Monster vacatureindex

Herstel recruitment duurt nog even
“Na de seizoensdip in januari, vertoont het vacatureaanbod een stabiele groei in verscheidene industrieën, zoals productie, agricultuur, marketing en banking. Dat feit in combinatie met de eerste lichte daling in werkloosheid sinds 2008 is een teken van toenemende recruitmentactiviteiten steeds belangrijker worden voor werkgevers”, aldus Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl. Het zal echter nog wel even duren voor recruitment weer het hoge niveau bereikt heeft zoals in begin 2008, voegt Hammond toe.

Europa: Frankrijk en Zweden

In Europa nam het online vacatureaanbod toe met 4 punten, ofwel 4 procent, ten opzichte van april. Op jaarbasis bedroeg de toename 8 procent. De grootste stijging werd waargenomen in Onderwijs, terwijl Management en Consulting de grootste daling vertoonden sinds mei 2009. Frankrijk registreerde de scherpste maandelijke groei, op de voet gevolgd door Nederland. In Zweden was, net als in april, de jaarlijkse groei het sterkst.

Monsterboard Employment Index mei 2010 »

Gerelateerd nieuws
> Monsterboard: vacatureaanbod april stabiel
> Monster: online vacatureaanbod stijgt opnieuw in maart
> Monster: online vacatureaanbod februari licht gestegen
> Monster: online vacatureaanbod januari daalt weer
> Monster: eerste kwartaalstijging vacatures sinds 2008

Bron: Monsterboard Nederland en Monsterboard Europa