Modeteam – professionals snel en flexibel inzetbaar

0
1480

Modeteam, flexibel personeel voor de modebranche

Interview met oprichter Ludo Tissingh

Modeteam.nl

Profession for fashion
De mode deint op seizoenen en trends. Die dynamiek heeft natuurlijk ook effect op de personeelsbehoefte in die branche. Modeteam biedt uitkomst met haar flexpool van ervaren modeprofessionals. Direct inzetbaar op diverse niveaus. Getraind op de job in diverse werkomgevingen.

“Ik geloof heilig in deze personeelsoplossing voor de modebranche,” zegt Ludo Tissingh. “Ondernemers willen pieken en dalen regelen. Professionals willen respect, ervaring, variatie, cv-verrijking, training en coaching. Wij bedienen beide kanten van de medaille.”

Teamspelers
Ludo Tissingh is een teamspeler. Hij speelde jarenlang op het hoogste niveau korfbal. “Sport, ondernemerschap en het coachen van mensen zijn mijn passie waar ik al mijn energie in kwijt kan.”

Ludo Tissingh, Modeteam, presentatie tijdens finale FlexInnovatieFonds

Zijn vrouw Sonja Tissingh heeft ruim 20 jaar ervaring in het modevak en met alle facetten te maken gehad. “Ik vind het leuk om jonge medewerkers te trainen. Net zoals ik ook met plezier zeer ervaren professionals workshops geef waarmee zij hun kennis kunnen opfrissen.” Samen staan zij achter Modeteam.

Eigen ervaring
Ludo Tissingh: “Wij hadden tien jaar lang drie eigen winkels. We liepen er in de praktijk tegenaan dat onze personeelsbehoefte schommelde, waardoor we graag de buitenste schil van ons personeel flexibel wilden inrichten. Je hebt in de detailhandel nu eenmaal wisselend personeel nodig, niet alleen qua aantal, maar ook in kwaliteit en ervaring van de medewerkers die je nodig hebt.”

Dynamisch en strategisch
“Wij droomden ervan dat we een flexschil konden inrichten met een pool van ondernemers, die net als wij met dezelfde vragen werden geconfronteerd. Dan konden we gezamenlijk in onze personeelsbehoefte voorzien. Dat kwam niet van de grond. Wij hebben toen besloten om het helemaal anders aan te pakken. We hebben onze winkels verkocht en zijn ons volledig gaan richten op deze flexpool: Modeteam.

In 2012 zijn we daarmee gestart vanuit onze omgeving, Meppel. We breiden langzaam uit en maken strategische keuzes per stad/regio en bevolkingsdichtheid.”

Ludo en Sonja Tissingh, Modeteam

Groeiend netwerk
“We hebben inmiddels veel klanten door hen zelf actief te benaderen, maar ook steeds vaker door mond-tot-mond reclame. We hebben zelf een groot netwerk met veel connecties in de modewereld. We plaatsen de vacatures op sites en brengen ze onder de aandacht via Facebook en Twitter. Nu rollen er dagelijks sollicitaties bij ons binnen van gekwalificeerd winkelpersoneel.”

Medewerkers coachen
“We trainen en coachen onze flexibele krachten in-company om direct inzetbaar te zijn en meteen geld te kunnen verdienen voor de ondernemer. We maken ze bewust van de variatie in werkplekken en de verschillende attitudes die daar bij horen, plus de verwachtingen van de opdrachtgever. Het maakt immers veel uit of je in een winkel van 2000 m2 of een boetiek van 100 m2 werkt. Per situatie vraagt dat om een specifieke manier van bewegen/handelen op de werkvloer en benadering van klanten. We geven uiteraard ook merkenkennis. Zo zorgen we ervoor dat ze goed zijn voorbereid.”

Hoe ervaren je medewerkers die flexibiliteit?
“Ze reageren vrijwel allemaal positief. Ze merken dat ze voor teamwork staan en voelen zich gesteund. Ze stralen professionaliteit uit en benaderen ondernemers en winkeliers zelfbewust: “Ik kom u helpen namens Modeteam.” Ze bieden ter plekke echte oplossingen. Bovendien kunnen ze door de vele variaties in werkomgeving zelf veel marktkennis en ervaring opdoen. Dat is mooi voor hun cv. Zo kunnen ze ook verkennen waar ze graag voor langere tijd zouden willen werken.”

Kwestie van vertrouwen
Hoe is het voor de ondernemers om een professional uit jullie team toe te laten?
“Het gaat om vertrouwen. Een kwestie van de knop omzetten. Medewerkers van Modeteam kunnen vanaf de eerste dag helemaal meedraaien. Wij koppelen hen zorgvuldig aan de opdrachtgever en geven hen verantwoordelijkheid.”

Modeteam flexpool voor modeprofessionals

“We leveren nu personeel aan een keten die binnenkort in het hele land winkels gaat openen. Wij verzorgen het complete, dynamische personeelsbestand. Van de verkoopmedewerkers tot en met de medewerkers die uitpakken en labelen. Maar ook de medewerkers die de retourgoederen verwerken van de online modeshops. Online verkoop van mode neemt enorm toe, en daarmee dus ook de retour.”

Leeftijd van het team
“We werken met professionals uit alle leeftijdsgroepen. Onze ervaren verkoopmedewerkers geven stabiliteit en zijn snel inzetbaar, omdat ze vertrouwen uitstralen. Daarnaast starten we binnenkort een campagne voor de werving van nog meer jonge professionals.”

FlexInnovatie
Met Modeteam waren jullie een van de acht finalisten van het FlexInnovatieFonds. Hoe heb je die competitie ervaren? “Meedoen aan de finale, praten over onze businesscase, dat was inspirerend. We hebben veel geleerd van de vragen van de jury en in de gesprekken met de andere deelnemers/ondernemers. Een aanrader, wat mij betreft.”

Meer weten?
Kijk op Modeteam.nl

Interview: Hinke Wever