Mobiliteitscentrum transport effectief

0
134

Het MobilteitsCentrum transport (MCt) van het Sectorinstituut Transport en Logistiek blijft een goedlopende banenmotor.

Onlangs trad René Brand in dienst bij CARGOBOSS en van daalen transport in Maasdijk. Hij is daarmee de 2.500ste chauffeur die via het MCt een andere baan heeft gevonden in het transport. CARGOBOSS en van daalen transport heeft bij het MCt nog meer vacatures uitstaan. Leeftijd is daarbij onbelangrijk. Via het Sectorinstituut kunnen BBL’ers hier ook terecht voor leer-werkplekken. Daarna blijven ze vaak en zo ontstaat een mooie mix in het personeelsbestand.

MCt: nieuwe baan voor 2500ste chauffeur

Een belangrijk doel van het MCt is om chauffeurs, kraanmachinisten, transport planners en logistiek leidinggevenden, die werkloos worden, naar een andere baan in de transportsector te begeleiden en hen zo voor de branche te behouden.

2.500e chauffeur vindt baan via MCt
René Brand is al meer dan twintig jaar (internationaal) chauffeur. René Brand: “Toen mijn vorige werkgever failliet ging, heb ik mij direct bij het MCt ingeschreven. Twee van mijn zonen werken ook als chauffeur. Zij gaven mij de tip. Ik heb via het MCt een sollicitatiecursus gevolgd en ben bij verschillende werkgevers voorgesteld. Bij CARGOBOSS en van daalen transport klikte het meteen. Ik ben erg blij dat ik weer terug ben in mijn oude vak en bij zo’n mooi bedrijf aan de slag kan.”

Schot in de roos
CARGOBOSS en van daalen transport vervoert groenten, fruit en sierteeltproducten naar Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Het bedrijf bestaat al meer dan een eeuw en heeft op dit moment zo’n 90 wagens en meer dan 120 medewerkers. HR-adviseur Linda de Bruin is zeer te spreken over de bemiddeling van het MCt. “René isis een man met veel ervaring en hij heeft een ongelofelijke hoeveelheid certificaten op zak. Bovendien is hij bekend met ons werk en gewend om ’s nachts te rijden. Voor CARGOBOSS en van daalen transport is het niet de eerste keer dat het MCt wordt ingeschakeld voor vacatures. René is de derde chauffeur die we via het MCt hebben gevonden en er staan er nu bij het MCt nog vacatures uit voor een transportplanner en een parttime chauffeur”.

Vacatures, kandidaten en online advies
Via www.mobiliteitscentrumtransport.nl kunnen chauffeurs, planners en logistiek leidinggevenden zich online inschrijven in de kandidatenbank. Op de website staan naast vacatures onder meer tips voor het schrijven van een cv en een sollicitatiebrief. En werkgevers kunnen er terecht voor het aanmelden van vacatures, het zoeken van beschikbare chauffeurs in de online-kandidatenbank en advies op het gebied van werving en selectie.

Over het MobiliteitsCentrum transport
Het MobiliteitsCentrum transport (MCt) is een gezamenlijk initiatief van de werkgevers- en werknemersorganisaties en is onderdeel van het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Het Sectorinstituut ondersteunt werkgevers en werknemers bij (leren)werken, opleiding en gezondheid in transport en logistiek en is opgericht door sociale partners in de sector: TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen.

Bron: MCt, 21 april 2015