MKB’ers onvoldoende voorbereid op Wet Werk en Zekerheid

0
294

| Download Wet Werk en Zekerheid |


De eerste wijzigingen van de Wet werk en zekerheid (Wwz) zijn een feit, maar weinig MKB’ers blijken daarvan op de hoogte.

Dit blijkt uit een onderzoek van No Ties in opdracht van Tempo-Team.

Zo is bijna 40% niet op de hoogte van de aanzegtermijn. De nieuwe wet, die op 1 januari 2015 in werking trad, verandert het Arbeidsrecht rigoureus. Doel is om het verschil tussen flexibele en vaste arbeid kleiner te maken. Maar lang niet iedereen lijkt op de hoogte van de nieuwe wet- en regelgeving. Vooral voor MKB’ers zijn de gevolgen ingrijpend. ”

Het onderzoek toont aan dat een groot deel van de MKB’ers onbekend is met de wijzigingen die de nieuwe Wet werk en zekerheid met zich meebrengen. Daar waar voorheen medewerkers op proef mochten komen, is dat in de nieuwe wet definitief afgeschaft. Maar liefst 44% is onbekend met het feit dat een proeftijd in korte, tijdelijke contracten niet meer van toepassing is. Een ander risico ligt op de loer bij de aanzegtermijn. Wanneer een flexwerker niet tijdig wordt aangezegd, lopen MKB’ers het risico beboet te worden. Deze boete bedraagt maximaal één maandsalaris. Van de ondervraagden meent 70% extra financiële risico’s te lopen door de WWZ.

Tempo-Team biedt informatie via haar ‘Rode Boekje 2015’

Bron: Tempo-Team, 19 januari 2015