MKB ondernemers unaniem tevreden over personeel

0
109

Gemiddeld geven MKB’ers hun personeel een 7.7 als rapportcijfer. Dit blijkt uit de resultaten van de vierde MKB Marktmonitor 2012/2013 van Unique in samenwerking met TNO waarin 2.330 ondernemers persoonlijk zijn geïnterviewd.

Het rapportcijfer dat MKB’ers aan hun personeel toekennen is nagenoeg gelijk in alle branches en provincies. Het laagste cijfer komt niet onder de 7.1 uit en het hoogste cijfer niet boven de 7.8.

Eerder bleek al uit het kandidatenonderzoek 2012 dat Unique uitvoerde onder 3.000 respondenten dat ook medewerkers dik tevreden zijn over hun baan. Ruim een derde van de medewerkers geeft zijn of haar baan een 7 als rapportcijfer. Werknemers zijn echter wel meer verdeeld als het gaat over hoe tevreden ze zijn over hun baan. Werknemers werkzaam in de ICT en techniek zijn opvallend positief. Werknemers in de productiebranche geven hun baan het laagste rapportcijfer.

Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: “Deze positieve wederzijdse beoordeling van werkgever en werknemer biedt een goede basis om samen te werken aan de toekomst. Ik ben zeer positief gestemd over het feit dat ook alle ondernemers zo tevreden zijn over hun medewerkers, ongeacht branche of provincie. Het is belangrijk om als werkgever blijk van deze waardering te geven. In de waan van de dag wordt dat wel eens vergeten, terwijl medewerkers dat juist als enorme motivatie beschouwen. Mijn advies is dan ook om naast Nationale Complimentendag alle kansen te grijpen om elkaar te complimenteren.”

Bron: Unique, 25 april 2013