Minister Blok uitreiking eerste certificaten huisvesting arbeidsmigranten

0
197

Vandaag reikt minister Blok de eerste certificaten uit van het SNF-keurmerk (Stichting Normering Flexwonen) aan negen bedrijven.

Dit is een nieuw keurmerk waarmee ondernemers die huisvesting voor arbeidsmigranten aanbieden, tonen dat deze huisvesting voldoet aan de normen.

De negen bedrijven die donderdag het certificaat krijgen, zijn de eerste van de bijna 50 bedrijven die zich sinds augustus dit jaar voor het keurmerk voor huisvesting van arbeidsmigranten hebben aangemeld. Het nieuwe SNF-keurmerk geeft de betrokken partijen (gemeenten, werkgevers, werknemers, buurtbewoners) de garantie dat de huisvesting van arbeidsmigranten in orde is. Huisvestingslocaties van de keurmerkhouders worden jaarlijks door de Stichting Normering Flexwonen fysiek gecontroleerd fysiek gecontroleerd op leefruimte, brandveiligheid, administratie en beheer, hygiëne, sanitaire voorzieningen en kookgelegenheid. Voldoet de huisvesting niet, dan wordt de verhuurder uit het SNF-register geschreven.

Het keurmerk van Stichting Normering Flexwonen bevordert zo het aanbod en het gebruik van uitsluitend goede kwaliteit huisvesting voor werknemers uit het buitenland. Het is een initiatief van ABU, NBBU, VIA, Productschap Vee en Vlees, LTO, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, de Unie en de LBV.

De uitreiking van de certificaten vindt plaats voorafgaand aan het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer over de huisvesting van arbeidsmigranten in Nederland.

Bron: SNF, 12 december 2013