Minister Blok opent arbeidsmigrantenhotel in Boskoop

0
114

Stef Blok, minister voor Wonen en Rijksdienst, heeft maandag 30 november samen met Tseard Hoekstra, wethouder gemeente Alphen aan den Rijn, ondernemer Jan Zeeman en Frank van Gool, directeur OTTO Work Force, een hotel voor arbeidsmigranten geopend.

De locatie biedt huisvesting aan 350 arbeidsmigranten.

Door de goede samenwerking tussen partijen en de proactieve houding van de gemeente Alphen aan den Rijn, kon het project in slechts 8 maanden worden gerealiseerd. Het resulteerde in een transformatie van dit voormalige Connexxionterrein in Boskoop; het voormalige Connexxion kantoor werd herontwikkeld. Daarnaast werd een nieuw hotel gebouwd op het terrein. De beide gebouwen voorzien in huisvesting van totaal 350 arbeidsmigranten. Met de herontwikkeling van het voormalige Connexxion kantoor wordt tevens gehoor gegeven aan een tweede speerpunt van het Rijk, namelijk het herbestemmen van kantoren.

Wethouder Tseard Hoekstra van gemeente Alphen aan den Rijn vindt dit project een goed voorbeeld voor andere gemeenten. “Er is gekeken naar de vraag vanuit de markt en de speerpunten van het Rijk. Met als resultaat dat wij arbeidsmigranten hier goede en veilige huisvesting kunnen bieden, waarbij de overlast voor de omgeving tot een minimum beperkt wordt.”

Bron: OTTO Workforce, 30 november 2015