Michel Adang: Samengestelde Flex Index

0
158

Op donderdag 19 september vond voor het vijfde jaar op rij het PlanMen Workforce Management (WFM) congres plaats.

SUSA, kennispartner van het WFM congres, bood een presentatie aan die werd verzorgd door manager WFM Michel Adang. In zijn presentatie gaf hij zijn visie op flexibele arbeid.

Flexibiliteit door iedereen
Michel benadrukt in zijn presentatie dat iedereen in een organisatie kan bijdragen aan flexibiliteit, of je nou vaste medewerker bent of niet. De toegevoegde waarde daarvan is moeilijk kwantificeerbaar, maar wellicht wel onderling vergelijkbaar door middel van een Samengestelde Flex Index (SFI). Hiermee doet Michel een poging om flexibiliteit objectief vergelijkbaar te maken.

Flexpool studenten kweekvijver
Ook Remco Pouw, directeur van SUSA, onderschrijft de waarde van een flexpool. Hij voegt hier aan toe dat een flexpool van studenten tevens een kweekvijver kan zijn voor een organisatie. Hij neemt hierbij SUSA als voorbeeld: “90% van mijn vaste personeel is ooit bij ons begonnen als student. Dat zij kunnen doorgroeien is een win-win situatie voor zowel het bedrijf als de student.

SFI experimenteel startpunt
Bij wijze van experiment geeft het publiek input over hoe de diverse componenten van de SFI gewogen moeten worden. Het Excel model dat de werking van de SFI beschrijft wordt volgende week onder de bezoekers van de presentatie verspreid, inclusief de uitkomst van de geïnventariseerde wegingsfactoren.

Bron: SUSA, 20 september 2013