Meer vraag naar Virtual Assistants

0
187

Schoevers, het opleidingsinstituut voor startende en ervaren managementsupportprofessionals, breidt het opleidingsaanbod voor virtual support-opleidingen uit.

Door de coronacrisis wordt er steeds meer thuisgewerkt; de waarde van werken op afstand neemt toe. Virtuele managementondersteuners zijn daardoor vaker nodig. Schoevers biedt verschillende nieuwe opleidingen en trainingen aan om zo supportprofessionals klaar te stomen voor de digitale versie van hun vak.

Nieuwe opleidingen en trainingen
Zo is er een nieuwe HBO-opleiding tot Virtual Assistant, die zich richt op de ontwikkeling van moderne competenties van managementsupportprofessionals. Zoals werken in de cloud, digitaal vergaderen en het beheren van social media. Ook wordt aandacht besteed aan de competenties die nodig zijn om te ondernemen als VA, zoals het schrijven van een ondernemingsplan of het maken en beheren van een eigen website. Naast HBO- en MBO-opleidingen zijn er trainingen aan het aanbod toegevoegd zoals Digitale Processen voor Virtual Support en Werken als Virtual Supportprofessional.

Naast trainingen en opleidingen biedt Schoevers ook voor het eerst Virtual Assistant-bootcamps aan. In enkele dagen of dagdelen leren supportprofessionals hoe ze een organisatie ook op afstand zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. De bootcamp Werken als Virtual Assistant start op 19 juni en de bootcamp Tools voor de Virtual Assistant op 23 juni.

Bron: Schoevers, 27 mei 2020