Meer sociale activiteiten in vacatureteksten

0
152

Werkgevers zetten steeds vaker sociale activiteiten in vacatureteksten. Voor vier op de tien werkenden geven borrels, etentjes en bedrijfsuitjes de doorslag bij het aannemen van een baan.

Dat blijkt uit onderzoek van Indeed. Het bedrijf analyseerde vacatureteksten op secundaire arbeidsvoorwaarden, en vroeg duizend werknemers en vijfhonderd werkgevers naar hun voorkeuren.

Gratis lunch
Volgens Indeed is de bedrijfscultuur steeds belangrijker voor werknemers. Bovendien vervaagt de grens tussen werk en privé. Tussen 2017 en 2019 vermeldden werkgevers vier keer vaker in vacatures dat de lunch gratis is. Het aantal vacatures dat borrels met werk noemde steeg in die periode met bijna 90%.

Leeftijd
De leeftijd is wel een factor. Van werknemers tot 30 jaar vindt 62% borrels en etentjes belangrijk, onder 50-plussers is dat 44%. Vacatureteksten hebben daarom direct invloed op wie reageert.

Massage
Ook ontspanningsmogelijkheden staan er steeds vaker in. Tussen 2017 en 2019 nam het aantal vacatures dat tafeltennistafels, talfelvoetbalsets en massagestoelen bevatte toe met bijna 60%.

Solliciteren
Een kwart van de werkgevers heeft werknemers zien vertrekken met secundaire arbeidsvoorwaarden als reden. Ongeveer een derde van de werkenden solliciteerde wel eens op een functie vanwege de goede secundaire arbeidsvoorwaarden en/of is langer in een baan gebleven vanwege die reden.

Vier op de tien werknemers verkiezen betere voorwaarden boven een hoog salaris.

Bron: persbericht Indeed, 2 december 2019