Meer jongeren als freelancer aan de slag

0
233

83 procent van de jonge freelancers geeft aan niet volledig in loondienst te willen werken.

Dat meldt freelanceplatform YoungOnes op basis van onderzoek door Mediatest onder 570 jongeren tussen de 18 en 25 jaar, afgenomen in september.

“De vrijheid van jongeren om zelf te kunnen kiezen waar en wanneer zij werken, door middel van een freelanceplatform, past bij de nieuwe generatie freelancers”, aldus Pim Graafmans, CEO van YoungOnes. “De aanmeldingen op ons platform zijn met bijna 30 procent gestegen, als we kijken naar dezelfde periode vorig jaar.” Voor veel jongeren bevalt het freelancen zo goed, dat 84 procent van de jongeren van plan is om dit langer dan een jaar te blijven doen. Bijna de helft (47 procent) denkt zelfs langer dan drie jaar als freelancer te blijven werken. Bijna twee derde (61 procent) ziet het freelancen als opstart naar een eigen bedrijf.

De top drie branches waarin de freelancers nu kunnen werken, zijn logistiek, bezorging en retail. Vooral klussen zoals winkelportier of safety host zijn momenteel populair.

Bron: YoungOnes, 21 oktober 2020

YoungOnes maakte vorig jaar een sterke groei door en is in 2017 ontstaan als tech-start-up uit het YoungCapital Fund. Lees meer