Meer dan helft millennials staat open voor nieuwe baan

0
80

Meer dan de helft van de millennials staat open voor een nieuwe baan.

Dat blijkt uit een onderzoek, uitgevoerd onder 4114 Europese werknemers, dat Monsterboard maandag publiceerde.

Op dit moment staat 54% van de werknemers tussen 18 en 35 jaar open voor een nieuwe baan. 21% solliciteert momenteel actief,  33% verwacht hier binnenkort mee te starten.

Doorontwikkelen
23% van de millennials denkt zich te kunnen blijven doorontwikkelen door vaak van baan te wisselen. Zij zijn ook bereid dit doen als daar een lager salaris tegenover staat. De voorkeur gaat daarbij wel uit naar een baan bij een groot, bekend bedrijf, omdat daar volgens jonge professionals het meeste geleerd kan worden.

Behoeften
Flexibele werktijden en een goede balans tussen werk en privé worden door millennials als belangrijk gezien. Daarnaast geeft ongeveer driekwart van de ondervraagden aan behoefte te hebben aan begeleiding in hun carrière.

Gian Zandonà, managing director bij Monsterboard, is er van overtuigd dat werkgevers zich moeten verdiepen in die specifieke behoeften. “Om dit talent aan te trekken doe je er goed aan om je te verdiepen in wat zij nodig hebben en belangrijk vinden. Bijvoorbeeld door aandacht te geven aan hun ontwikkelingsbehoeften en mentoren aan te stellen voor begeleiding tijdens hun carrière.”

Bron: Monsterboard, 27 juni 2016