Masterclasses ARTRA over de flexmarkt

0
150

Masterclasses ARTRA over de flexmarkt
ARTRAIn 2015 heeft ARTRA verschillende Masterclasses geïntroduceerd voor bedrijven die behoefte hebben aan specialistische kennis van de flexmarkt. Het initiatief blijkt een schot in de roos. Wat houden de Masterclasses precies in en wat leveren ze op? Marieke de Wildt, business developer bij ARTRA, vertelt er meer over.

Marieke de Wildt

De voordelen
“De wet- en regelgeving binnen de flexbranche verandert in hoog tempo. Ben je hierbinnen werkzaam, of heb je als inlener te maken met uitzendarbeid, dan moet je ervoor zorgen dat je kennis altijd actueel en up-to-date is.

ARTRA merkte dat er behoefte ontstond aan inhoudelijk verdiepende kennis over specifieke onderwerpen als contracting, grensoverschrijdende arbeid, arbeidsrecht binnen de flexbranche, Inlenersaansprakelijkheid en Wet aanpak schijnconstructies.

Met deze wetenschap zijn we aan de slag gegaan. Het resultaat: Masterclasses over verschillende onderwerpen, inclusief PE-punten.”

Specialistische reis
“Tijdens de Masterclasses nemen we je mee op een specialistische reis van drie uur. Het doel is dat je kennis bijspijkert op het gebied waar jíj behoefte aan hebt. Zo gaan onze masterclasses over wetgeving rondom contracting, maar verzorgen we ook een masterclass over specifieke uitzendkennis voor juristen & HR-professionals en de Wet Aanpak Schijnconstructies. Wil je meer weten over jurisprudentie rondom het StiPP pensioen en grensoverschrijdende arbeid? Ook dan kun je terecht in verschillende masterclasses.”

Nedflex, Martine de Wit (jurist): “De uitspraken bij de materie waren leerzaam.”
Agrojobs, Carlijn Hoogeveen (manager P&O) “Leerzaam: verdieping en inzicht in de materie!”

Voor wie & door wie
“De Masterclasses zijn zeer geschikt voor iedereen die werkzaam is binnen de flexbranche. In de praktijk komen we veel juristen, HR professionals, uitzenders maar ook inleners tegen. Want ook voor bedrijven die met uitzendkrachten of payrollers werken is het essentieel te weten hoe de flexbranche in elkaar steekt. Zeker met het oog op de ketenaansprakelijkheid. Deze heeft vergaande gevolgen voor de inlener!

De Masterclasses worden gegeven door ervaren juristen of advocaten die gespecialiseerd zijn in de flexmarkt. De experts hebben hun sporen verdiend en kunnen je alle ins- en outs vertellen over een bepaald onderwerp.”

“Interessant: De praktijkvoorbeelden en de interactie.” Jet van Bergen, adviseur arbeidszaken- branchespecialist uitzendbureau’s bij Flynth.

De voordelen van het volgen van een Masterclass

“De Masterclasses van ARTRA zijn perfect om binnen korte termijn specifieke kennis up-to-daten. De voordelen op een rijtje:

✔ Specialistisch, verdieping, up-to-date kennis.
✔ Gegeven door experts met bewezen ervaring binnen de flexbranche.
✔ Interactief. Veel vragen en veel discussie.
✔ Geaccrediteerd door o.a. NIRPA en NEVOA.
✔ Voldoet daarmee aan de eisen voor studiepunten (PE).

Een andere leuke bijkomstigheid is dat er veel wordt genetwerkt tijdens de bijeenkomsten. Uit een aantal Masterclasses zijn al mooie samenwerkingen ontstaan.”

In de toekomst
Blijft ARTRA doorgaan met het geven van vakinhoudelijke Masterclasses? “Absoluut! In het kader van verdiepende kennis starten we nog een ander initiatief. We laten topadvocaten binnen en buiten de flexmarkt met elkaar ‘battelen’ teneinde te discussiëren over flexibele arbeid en do’s en dont’s. Ik kan er op dit moment nog niet teveel over loslaten maar houd onze website en nieuwsbrieven in de gaten voor meer nieuws en vooraankondigingen. Voor de laatste updates kun je ARTRA ook volgen op Twitter en LinkedIn of je aanmelden voor de nieuwsbrief.”

Meer informatie
“In 2016 organiseert ARTRA zeven Masterclasses; iedere keer over een ander onderwerp. Wil je meer weten over de onderwerpen en data, kijk dan op de website van ARTRA. Onderaan de pagina vind je de planning en het inschrijfformulier. Mailen of bellen met vragen kan natuurlijk ook altijd: artra@artra.nl of 026-333 7572.”

Interview en uitwerking door Maike Gerritsen