Masterclass Uitzendkennis juristen en HR-professionals

0
242

ARTRA presenteert op 15 december a.s. een Masterclass Uitzendkennis voor juristen en HR-professionals.

In een dagdeel krijgen deelnemers informatie over uitzend-CAO’s, intraconcern uitzenden, StiPP, sectorverloning, de werkingssferen van CAO’s, inlenersaansprakelijkheid en de Wet aanpak schijnconstructies, opvolgend werkgeverschap en draaideur-/ klapdeurconstructies.

Ellen van Hierden, directeur ARTRA, zegt over dit initiatief:

“Zijn Nederlanders nog steeds dé ondernemers?

Wel vanuit de historie!
Vanuit de Gouden Eeuw kenmerken Nederlanders zich door ondernemerschap. Op zoek naar nieuwe oorden, naar nieuwe kansen en producten. Wanneer gaan we weer bloeien op het gebied van ondernemerschap, handel en kansen? Waar is onze handelsgeest gebleven?

Welke maas dichten?
We hebben een grote tegenstander van ondernemerschap lijkt het wel, en dat is ons kabinet. Alle ideeën en plannen worden, waar mogelijk , zorgvuldig de nek omgedraaid door het formuleren van allerlei nieuwe regels en kanttekeningen. Waar er nog een maas in het net te vinden is, wordt deze gedicht . Ondertussen is Nederland, na Noorwegen het meest ontwikkelde land op het gebied van wet- en, regelgeving. Met de snelheid van het licht weten we welke vorm van ondernemerschap dan ook, direct de kop in te drukken door weer een wet de kamer door te jagen.

Juridisch-proof
De laatste jaren spannen we de kroon met wetgeving op het gebied van arbeidsrecht. Na de uitvinding in 1999 van het fasen- en ketensysteem, heeft ons kabinet niet stilgezeten. De complexiteit van de wetgeving, de mogelijkheden en vooral onmogelijkheden maken dat je als jurist of HR-manager momenteel echt juridisch ‘proof’ moet zijn. Zonder gedegen en actuele juridische kennis en inzicht van de flexbranche kom je er echt niet meer.

Tijd voor nieuwe kennis! – 15 december in Bunnik
Samen met arbeidsjurist, Monique de Graaf, gespecialiseerd in de flexbranche, presenteert ARTRA dé Masterclass Uitzendkennis voor juristen en HR-professionals.
Deelnemers worden in een paar uur bijgepraat over de laatste belangrijke ontwikkelingen in de flexbranche.”

Bron: ARTRA, 11 november 2015