Marc Nijhuis nieuwe voorzitter van de Bovib

0
114

De brancheorganisatie voor intermediairs en brokers heeft een nieuwe voorzitter: Marc Nijhuis, financieel directeur van intermediair Circle8.

Het bestuur van de Bovib heeft veel vertrouwen in hem. ‘Hij brengt veel kennis, ervaring en connecties mee.’
Marc Nijhuis, voorzitter Bovib
Nijhuis is CFO van intermediair Circle8. Tot 2022 was hij algemeen bestuurslid en penningmeester bij de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU). Dankzij deze bestuurservaring heeft hij een hoop waardevolle connecties, bijvoorbeeld met collega-brancheorganisaties.

Opvolger van Frederieke Schmidt Crans
Nijhuis volgt per direct Frederieke Schmidt Crans op. De directeur van Het Flexhuis was ruim drie jaar voorzitter van de Bovib. Ze kijkt met trots terug en is blij dat Nijhuis zich kandidaat heeft gesteld. “Het voorzitterschap komt bij hem in goede handen. Mede dankzij zijn ervaring en kennis van de branche is hij een heel geschikte kandidaat.”

Politieke debat
Net als zijn voorganger, ziet de nieuwe voorzitter een belangrijke rol voor Bovib in het politieke debat over zzp-wetgeving.

“Ik verbaas me over de groeiende kloof tussen politieke wenselijkheid en maatschappelijke ontwikkelingen rondom werk en de wijze waarop talenten en professionals worden ingezet”, zegt hij. “Als brancheorganisatie voor intermediairs en brokers zijn wij bij uitstek geschikt om helderheid en duidelijkheid te creëren over de toegevoegde waarde van werken met onafhankelijke professionals. Samen met andere organisaties kunnen wij de juiste feiten en argumenten aandragen voor afgewogen politieke beslissingen.”

Continuïteit waarborgen
Nijhuis gaat onder andere aan de slag met professionalisering van de Bovib. Om de continuïteit van de vereniging op lange termijn te borgen, wil hij een professioneel bureau inrichten.

Bron: Bovib, 13 januari 2023

Lees ook
Reactie Bovib op zzp-plannen van kabinet
De Staffing Groep wordt Circle8
Bovib wil zich sterker profileren
Bovib wijzigt keurmerk vanaf april 2020: meer focus op de hele keten