ManpowerGroup sluit zich aan bij Tent Partnership for Refugees

0
62

ManpowerGroup is per direct onderdeel geworden van het Tent Partnership for Refugees (Tent).

Als onderdeel van de samenwerking zal ManpowerGroup haar kernactiviteiten inzetten om zoveel mogelijk vluchtelingen te verbinden aan duurzame carrièrekansen.

De hr-specialist doet dit door vluchtelingen voor te bereiden op (duurzaam) werk en ze door middel van onderwijs, cursussen en trainingen te up- en reskillen. Het samenwerkingsverband richt zich in eerste instantie op het Verenigd Koninkrijk en Nederland, met een verwachte uitbreiding naar Duitsland en Scandinavië in 2019.

Uit het eerder afgenomen ManpowerGroup Talent Shortage Survey blijkt dat 45 procent van alle werkgevers wereldwijd moeite heeft het juiste talent te vinden voor hun openstaande vacatures. “Bij ManpowerGroup proberen wij leidinggevenden en hr-verantwoordelijken bewust te maken van het onbenutte potentieel van vluchtelingen”, zegt Jeffrey van Meerkerk, Director Strategic Relations en Sustainability bij ManpowerGroup. “Tent is een belangrijk internationaal samenwerkingsverband van bedrijven dat de levensomstandigheden van meer dan 25 miljoen vluchtelingen wereldwijd wil verbeteren. Het netwerk van Tent stelt ons in staat de voordelen van een (meer) divers personeelsbeleid op een strategisch niveau te bespreken, in boardrooms door heel Europa.”

Duurzame carrières
In de eerste helft van 2018 heeft ManpowerGroup in Nederland al 250 vluchtelingen verbonden aan een duurzame baan. Van Meerkerk: “Door zoveel mogelijk gebruik te maken van elkaars kennis en expertise, verwachten wij samen met Tent nog meer vluchtelingen te kunnen verbinden aan de waardigheid van werk en daarmee een duurzame toekomst. Daarnaast zetten we ons in voor een geïntegreerde en inclusieve arbeidsmarkt”. Hélène van Melle, Director of European Partnerships bij Tent, voegt toe: “De private sector neemt een unieke positie in bij de oplossing van de wereldwijde vluchtelingencrisis. Het is daarom dat Tent bedrijven mobiliseert om vluchtelingen te helpen. We zijn blij dat ManpowerGroup vanaf vandaag onderdeel uitmaakt van ons samenwerkingsverband. Samen gaan we nog meer vluchtelingen verbinden aan duurzame carrièrekansen.”

Bron: ManpowerGroup, persbericht 1 oktober 2018

Manpower leidt al statushouders op voor onder meer functies in de logistieke sector, lees meer