"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ManpowerGroup Q2 2020 – omzetdaling 30 procent

ManpowerGroup
ManpowerGroup heeft in het tweede kwartaal van dit jaar $ 64,4 miljoen verlies geleden, vergeleken met de nettowinst van $ 127,3 miljoen een jaar eerder.

Het tweede kwartaal werd afgesloten met $ 1,4 miljard in kas en $ 600 miljoen aan doorlopende kredietfaciliteit.

De resultaten werden beïnvloed door de coronacrisis. In dit tweede kwartaal bedroeg de omzet 3,7 miljard dollar; een daling van 30% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De sterke Amerikaanse dollar vergeleken met andere valuta, was ook van invloed; omgerekend naar constante valuta daalde de omzet 28% in dit kwartaal.

Jonas Prising, voorzitter en CEO van ManpowerGroup, zei: “De wereld wordt nog steeds beïnvloed door COVID-19, die begon als een gezondheidscrisis en uitgroeide tot een wereldwijde economische en sociale crisis. Terwijl sommige regio’s de pandemie op een hoger niveau blijven aanpakken, komen elders de economieën langzaam weer op gang en gaan de mensen weer aan het werk.” Hij voorziet voor het derde kwartaal geen nieuwe grote economische terugval in de grootste markten waarin ManpowerGroup actief is.”

Bron: ManpowerGroup, 20 juli 2020

Zie ook
ManpowerGroup Q1 2020 omzetdaling ruim 8 procent

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.