ManpowerGroup plaatst 750ste vluchteling – John (49) uit Syrië

0
232

ManpowerGroup plaatst 750ste vluchteling – John (49) uit Syrie

Vandaag is het WereldVluchtelingenDag.

In de afgelopen jaren heeft ManpowerGroup in Nederland 750 vluchtelingen naar werk begeleid. Hiermee draagt de HR-expert bij aan een duurzame toekomst voor hen die niet meer veilig zijn in hun eigen land. ManpowerGroup heeft als doel organisaties zoveel mogelijk bewust te maken van het onbenutte potentieel van alle mensen, waaronder vluchtelingen. Door de krappe arbeidsmarkt hebben veel bedrijven grote moeite om de juiste mensen te vinden voor hun openstaande vacatures, terwijl er in Nederland ontzettend veel getalenteerde vluchtelingen zijn die graag bijdragen aan de samenleving.

Een van de 750 geplaatste vluchtelingen is John, 49 jaar oud en geboren in Syrië. Bij het uitbreken van de burgeroorlog in 2011 vluchtte hij naar Dubai, waar vijf jaar later vanwege zijn geaardheid – John is homoseksueel – zijn paspoort werd ingenomen. Ternauwernood wist hij uitlevering aan Syrië te voorkomen, waarna hij met zijn partner vluchtte naar Nederland.

John houdt van hard werken. De inburgeringscursus van drie jaar rondde hij af in slechts achttien maanden. Toen John in Amsterdam een huis kreeg, begon de zoektocht naar een leuke baan. Belangrijke voorwaarde voor hem was dat het uitdagend werk betrof, met veel mogelijkheden tot scholing. Als voormalig kapper, salesmanager en reisagent wilde hij graag een MBO-studie volgen.

Bij ManpowerGroup kwam John terecht in het bedrijfsrestaurant, waar hij naast zijn baan trainingen en opleidingen volgde. Dankzij de opgedane kennis en ervaring stuurt hij nu alle barista’s aan in het restaurant van de European Medicines Agency (EMA) in Amsterdam.

John is zeker nog niet uitgeleerd, graag volgt hij nóg meer trainingen. Dat hij werkt voor ManpowerGroup, ziet hij hierbij als een groot pluspunt: “Ze staan altijd voor me klaar en helpen mij echt verder”. Omkijken doet hij niet graag: “Ik zie mijn leven in Nederland als een unieke kans en die pak ik met beide handen aan. Ik heb jarenlang weinig gehad om positief over te zijn. Sinds ik in Nederland ben, kan ik weer vooruitkijken.”

Bron: ManpowerGroup persbericht 20 juni 2019