ManpowerGroup neemt Ciber Nederland over

0
830

ManpowerGroup heeft vandaag een koopovereenkomst getekend met de Nederlandse tak van Ciber, Inc. (NYSE: CBR), een leidend bedrijf in informatietechnologie, advies en outsourcing.

Met de transactie verstevigt ManpowerGroup zijn ICT-mogelijkheden in Nederland en vult het de organische groei van het Experis-merk aan. Experis is het deel van ManpowerGroup dat zich bezig houdt met professionele detachering en arbeidsmarktoplossingen op projectbasis. Ciber Nederland is al meer dan tien jaar actief. De ruim 400 medewerkers zullen overgeheveld worden naar ManpowerGroup zodra de transactie afgerond wordt. De verwachting is dat dit halverwege juni, na goedkeuring op alle regelgeving, zal gebeuren.

Snelle vooruitgang
“We kondigen de koop, die onze groei zal versnellen en onze expertise en diensten naar een hoger niveau zal tillen, met groot genoegen aan”, zegt Jilko Andringa, president van ManpowerGroup Noord-Europa. “Snelle vooruitgang in technologie betekent dat er meer vraag dan ooit is naar goede ICT-professionals. Deze ontwikkeling stelt ons in staat om onze diensten uit te breiden en nog meer ICT-talent aan onze klanten kunnen bieden, zodat zij hun doelstellingen kunnen halen in deze snel veranderende en competitieve markt.”

Transitie
“De strategie van Ciber is om te focussen op onze kernbusiness om zo groei te versnellen, duurzame winstgevendheid te bewerkstelligen en de waarde van ons bedrijf voor onze aandeelhouders te vergroten”, vertelt president van Ciber en chief executive officer Michael Boustridge. “In ManpowerGroup hebben we een gerespecteerde speler gevonden die Ciber’s toewijding aan kwaliteit en service deelt, en die een soepele transitie voor onze klanten kan faciliteren. We willen onze waardering laten blijken voor de medewerkers van Ciber Nederland, voor hun waardevolle bijdrage aan het bedrijf en toewijding aan de klanten.”

Over Ciber
Ciber is een wereldwijd adviesbureau met ongeveer 6.000 medewerkers in Noord-Amerika, Europa en Azië/Pacific gebied Ciber werkt samen met organisaties om met technologische strategieën en oplossingen tastbare resultaten te realiseren. Ciber, opgericht in 1974, is beursgenoteerd aan de NYSE.

Bron: ManpowerGroup, 6 juni 2016