ManpowerGroup koopt iSense ICT professionals

0
735

ManpowerGroup zet met het verwerven van het meerderheidsbelang in iSense ICT professionals de ingeslagen weg van groei voort.

De deal is bedoeld om in het professional segment groeipotentieel te realiseren. De samenwerking met de detacheerder en deta-vast aanbieder van hoogopgeleid ICT personeel is een waardevolle toevoeging aan de bestaande diensten van Experis IT, onderdeel van ManpowerGroup.

Management onder eigen vlag
Adriënne Warso en Vincent Day, Managing Directors bij iSense ICT professionals, blijven het dagelijkse management van iSense voeren, dat onder eigen vlag blijft opereren. Directeur van ManpowerGroup Nederland, Jilko Andringa draagt de eindverantwoordelijkheid voor de gezamenlijke onderneming. Andringa: “iSense ICT professionals heeft een hele goede marktpositie, met een sterke focus en ambitie. Wij kunnen nu gezamenlijk onze ambities versneld realiseren. Wij laten daarom de succesformule van iSense volledig in tact.” Vincent Day, van iSense: “Door ons te verbinden aan de ManpowerGroup zien wij mooie kansen om ook die klantbase te gaan bewerken. Dat kan voor onze toekomst alleen maar positieve effecten hebben.”

Groeiambitie ManpowerGroup
In maart van dit jaar verwierf ManpowerGroup ook een meerderheidsbelang in Salarisprofs, de Nederlandse marktleider op het gebied van salarisadministratie detachering en payroll consulting. Andringa: “Expansie door overnames is geen doel op zichzelf, maar we focussen ons wel sterk op groei. De arbeidsmarkt is volop in beweging, innovatie en marktpositie zijn dan van cruciaal belang. Wij zijn er zeker van dat we met de twee meerderheidsbelangen nog competitiever kunnen opereren dan we al deden.”

Over Experis
Experis is wereldleider in het professional segment en onderdeel van ManpowerGroup. Experis Nederland opereert binnen 4 marktsegmenten Engineering, Finance, IT en Professional Management Assistance. Experis is een landelijk opererende organisatie met 5 locaties.

Over iSense ICT professionals
iSense ICT professionals, genomineerde van de Computable Award 2014 voor ICT detacheerder van het jaar, is gespecialiseerd in het detacheren en deta-vast aanbieden van hoogopgeleide IT professionals. iSense is gevestigd in Gouda en Eindhoven.

Bron: ManpowerGroup, 15 mei 2014, zie ook iSense.nl