ManpowerGroup en VluchtelingenWerk helpen vluchtelingen aan werk

0
369

ManpowerGroup Nederland en VluchtelingenWerk Nederland gaan vluchtelingen aan werk helpen door middel van een partnership.

Zo stelt ManpowerGroup regionaal vluchtelingenwerkambassadeurs aan om samen met VluchtelingenWerk werkgevers te stimuleren meer vluchtelingen in dienst te nemen.

“Door de samenwerking met VluchtelingenWerk kunnen wij hen, maar ook onze opdrachtgevers helpen met hun talent- en diversiteitsvraagstuk in The Human Age”, zegt Jeffrey van Meerkerk, Director Strategic Relations, Sustainability en CSR bij ManpowerGroup.

Talent
Veel vluchtelingen hebben talenten die moeizaam tot ontwikkeling komen op de Nederlandse arbeidsmarkt. “Verschillende factoren veroorzaken dit. Onbekendheid, mismatches en verkeerde verwachtingspatronen bijvoorbeeld, en het voor werkgevers niet op een herkenbare manier in beeld brengen van talent.” Door middel van de partnership speelt ManpowerGroup een actieve rol in de ontwikkelingen van talenten van vluchtelingen.

“In de huidige maatschappij, in ‘The Human Age’, is het menselijk talent de motor van de economische groei en ontwikkeling. Dit talent aantrekken, stimuleren en ontwikkelen is een grote uitdaging in de maatschappij”, volgens Van Meerkerk.

“Vluchtelingen willen, als ze eenmaal veilig zijn, niets liever dan meedoen in de maatschappij. Ze willen graag werken, maar komen allerlei drempels tegen. Daarom is het zo waardevol dat ManpowerGroup haar deskundigheid beschikbaar stelt”, zegt Dorine Manson, directeur VluchtelingenWerk Nederland.

Ambitie
Bij ManpowerGroup is een aantal pijlers belangrijk om bij te kunnen dragen aan de maatschappij. Naast goed werkgeverschap en het zo duurzaam mogelijk organiseren van bedrijfsprocessen met zo min mogelijk belasting van het milieu, ligt er ook een sociale taak van het concern als het gaat om het ontwikkelen van het arbeidsmarktpotentieel en het realiseren van een meer inclusieve arbeidsmarkt.

“Op global niveau heeft ManpowerGroup een verbinding met UNHCR om de positie van vluchtelingen te verbeteren, onder andere in Australië, Argentinië en Zweden. Onze sociale ambities in Nederland krijgen vorm in de samenwerking met VluchtelingenWerk”, aldus Van Meerkerk.

Bron: ManpowerGroup, 16 januari 2014