Manpower US tekent voor bijscholing werknemers

0
72

ManpowerGroup onderschrijft de doelstelling om meer dan 130.000 werknemers in de VS de komende vijf jaar betere carrièremogelijkheden en nieuwe vaardigheden te bieden.

Daarmee sluit ManpowerGroup zich aan bij toonaangevende werkgevers, om opleidingsprogramma’s van de Amerikaanse overheid beter af te stemmen op de eisen van het bedrijfsleven, en mensen beter voor te bereiden op een snellere en digitale wereld.

MyPath
De toezegging zal worden uitgevoerd in het kader van het MyPath-programma van ManpowerGroup. Daarmee komen mensen in aanmerking voor zinvolle en duurzame banen in veelgevraagde functies via versnelde leerprogramma’s, on-the-job training, certificering en ervaring.

Vaardigheden
“De VS kampen met hoog talententekort, lage werkloosheid en toenemende vraag naar zowel harde als zachte vaardigheden”, aldus Becky Frankiewicz, President ManpowerGroup North America. “Dit is goed nieuws voor Amerikaanse werknemers, op voorwaarde dat ze over de juiste vaardigheden beschikken.” Daarvoor moet het MyPath-aanbod zorgen.

Digitalisering
Op dit moment heeft 46% van de Amerikaanse werkgevers moeite met het invullen van vacatures, tegen 14% na de crisis. Tegelijkertijd neemt de vraag naar vaardigheden toe: 91% van de werkgevers zal de komende drie jaar zijn personeelsbestand vergroten of gelijk houden als gevolg van automatisering en digitalisering.

Bron: ManpowerGroup, 23 juli 2018