Manpower Operator Academy van start in Tilburg

0
190

Deze maand zijn de eerste vijftien kandidaten gestart met hun opleiding tot Service Operator aan de Manpower Operator Academy in Tilburg.

De kandidaten zijn geworven door WerkgeversServicepunt Werkhart, (een samenwerking tussen het UWV, gemeenten en Sociale Werkbedrijven). Vrijwel alle deelnemers beschikten bij aanvang over een WW- of bijstandsuitkering.

De opleiding
De opleiding duurt anderhalf jaar en het is een leer-/werktraject. Omdat er niet direct kandidaten beschikbaar waren met alle juiste kwalificaties, concentreert de opleiding zich op kandidaten die voorheen net niet voldeden aan de gevraagde kwalificaties (mbo 2 niveau). “Mensen die werkzoekend zijn helpen we zo duurzaam aan de slag”, aldus Margot de Brouwer, Senior Adviseur Werkgeversdiensten van WerkgeversServicepunt Werkhart. “Door werkzoekenden via een opleiding geschikt te maken voor de arbeidsmarkt profiteert uiteindelijk niet alleen de kandidaat, maar de hele regio.” De opleiding is gratis voor de deelnemers en wordt gefinancierd door Manpower, UWV en sectorplannen Brabant.

De selectieprocedure
Begin oktober zijn de wervingsactiviteiten gestart. 30 kandidaten meldden zich aan voor de opleiding. Hiervan zijn vijftien kandidaten geselecteerd.

 

Bron: Manpower, 28 februari 2017