Manpower: omzet Q3 2012 -/- 11%

0
415

ManpowerGroup maakt vandaag haar resultaten over het derde kwartaal bekend. De nettowinst bedroeg 63,1 miljoen dollar vergeleken met 79,6 miljoen dollar een jaar eerder.

Manpower lijdt onder de economische recessie in Europa. De sterke dollar is nadelig voor de resultaten. Dat blijkt uit de resultaten.
De omzet voor het derde kwartaal bedroeg $ 5,2 miljard, een daling van 11 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, en een daling van 4 procent in constante valuta.

Zie ook de webcast presentatie van de cijfers via ManpowerGroup/investors

Uitdagende economische omgeving
De resultaten werden negatief beïnvloed door 6 cent per ‘verwaterd aandeel’. Zwakkere vreemde valuta in vergelijking met het derde kwartaal van 2011 zijn hier mede de oorzaak van. CEO Jeffrey A. Joerres: “Het is duidelijk dat de economische omgeving uitdagend blijft. We zien een omzetdaling van 4 procent in constante valuta. De brutomarge is gestabiliseerd door de levering van extra diensten aan klanten in combinatie met efficiënte bedrijfsvoering.” Joerres gaf aan dat Manpower doorgaat met efficiëntie in de dienstverlening en streeft naar hogere flexibiliteit in de organisatie.

Te verwachten kosten voor reorganisatie
Joerres: “Wij verwachten dat de winst per aandeel nog iets zal verwateren in het vierde kwartaal van 2012, mede met het oog op reorganisatiekosten. De nettowinst was 144,3 miljoen dollar, vergeleken met $ 188,0 miljoen in het voorgaande jaar. De omzet over de eerste negen maanden bedroeg $ 15,5 miljard, een daling van 6 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, en een daling van 1 procent in constante valuta.”

Bron: ManpowerGroup, 19 oktober 2012