"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Man vaker dan vrouw voorkeur aan vast

De helft van de Nederlandse mannen kiest liever voor een vaste baan dan zelf te gaan ondernemen. Onder vrouwen is dit percentage 40%.

Dat blijkt uit onderzoek van HR-bureau Tentoo onder 1048 respondenten.

Zekerheid
“Vrouwen werken over het algemeen vaker parttime waardoor de man vaker hoofdverdiener is. Mannen voelen daarom misschien minder ruimte om te gaan ondernemen, aangezien ze financiële zekerheid moeten bieden”, zegt Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo.

Ingewikkeld
Een op de vier Nederlanders zegt op te kijken tegen een werkend leven zonder collega’s. Daarnaast vindt 30% de regelgeving ‘te ingewikkeld’ vindt. Den Ronden: “Met het afschaffen van de VAR en het invoeren van de Wet DBA is er veel veranderd voor zzp’ers. Deze wijzigingen werpen blijkbaar een drempel op om te ondernemen.”

Ondernemen
Toch geeft een op de drie Nederlanders ook aan graag te willen ondernemen. Nederland telt meer dan 1 miljoen zelfstandigen zonder personeel waaruit het hoofdinkomen uit het ondernemerschap komt, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bron: Tentoo, 5 augustus, 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.