Maintec werkt samen met Spaanse lasschool in Vigo

0
450

Maintec, specialist in het detacheren van (inter)nationaal technisch vakpersoneel en leerlingen in de techniek, heeft een exclusieve samenwerking afgesloten met lasschool Imos, onderdeel van de Tesol Group in Vigo, Spanje.

Deze unieke samenwerking stelt Maintec in staat om vaklieden met de juiste certificaten in te zetten op de Nederlandse markt.

Juiste certificaten
Directeur Wout Oosterhof van Maintec Nederland legt uit waarom deze samenwerking zo belangrijk is voor Maintec: “Het is op de Nederlandse markt nog steeds moeilijk om de juiste technische specialisten te vinden. Zeker in de metaalbewerking worden heel specifieke certificaten gevraagd voor laswerkzaamheden. Onze internationale organisatie is heel goed in staat om mensen met de juiste vaardigheden te vinden, maar zij hebben niet altijd de juiste certificaten in hun bezit. Daarnaast willen wij ook de groep beschikbare vakspecialisten verder uitbreiden om zo nog beter aan de flexibele vraag van onze opdrachtgevers te kunnen voldoen.”

Meteen inzetbaar
Collega Nunzio Totaro, verantwoordelijk voor de activiteiten van Maintec in Zuid- en Oost-Europa vult aan: “In Spanje en Portugal is de werkloosheid zeer hoog. Bovendien zijn er veel goede metaalbewerkers beschikbaar. Zij kunnen in veel gevallen echter geen geldige certificaten overleggen, omdat die in bezit zijn van hun (ex-) werkgevers. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een partij die ons kan helpen om deze kandidaten te certificeren. Imos is zo’n partij. Zij bieden ons veel toegevoegde waarde: als een medewerker moet worden bijgeschoold in een bepaalde lastechniek, dan kunnen zij dat. Bovendien geven ze onze kandidaten meteen in Spanje de veiligheidstrainingen zoals VCA die zij in Nederland nodig hebben. Hierdoor zijn wij er zeker van dat onze Spaanse lassers meteen bij aankomst inzetbaar zijn bij onze Nederlandse of Belgische opdrachtgevers.”

Naast het opleiden en certificeren van vakkrachten kan Imos vanuit haar netwerk een rol spelen bij het rekruteren en selecteren van vaklieden in de metaalsector. Daartoe krijgt zij ook toegang tot het internationale kandidaten- en vacaturesysteem van Maintec.

De samenwerking tussen Imos en Maintec vormt voor Maintec de brug tussen haar ‘International Distance Matching’ concept en het ‘Maintec Leerbedrijf’, doordat nu ook buitenlandse kandidaten opgeleid en gecertificeerd kunnen worden.

Bron: Maintec, 22 april 2013